Etsivä nuorisotyön palvelut Kyyjärvellä

Lapset ja nuoret
Alueellinen etsivä nuorisotyö
Jaana Ojala
etsivä nuorisotyö

Etsivä nuorisotyön palvelut Kyyjärvellä

Etsivä nuorisotyö - jos et tiedä keneltä kysyä, niin kysy etsivältä.

Uusi etsivä nuorisotyöntekijä Jaana Ojala esittäytyy. Vaihdoin syyskuun lopussa 4H-yhdistyksen/perusnuorisotyön puolelta etsivän nuorisotyöntekijän toimeen. Asiakastyössä olemme jakaneet alueet niin, että minulla on Kyyjärvi ja Karstula ja työparini Taina Saarenketo vastaa Kannonkosken sekä Karstulan asiakkuuksista. Teemme töitä myös yhdessä esimerkiksi kouluyhteistyön, verkostoryhmien ja erilaisten tapahtumien ja tilaisuuksien muodossa.

Mitä etsivä nuorisotyö on? Etsivän nuorisotyön tehtävänä on tavoittaa tuen tarpeessa oleva nuori ja auttaa häntä sellaisten palvelujen ja muun tuen piiriin, joilla edistetään hänen kasvuaan, itsenäistymistään, osallisuuttaan yhteiskuntaan, elämänhallintataitoja sekä pääsyään koulutukseen ja työmarkkinoille. Etsivän nuorisotyön tavoite on tukea nuoria erityisesti siirryttäessä peruskoulusta toiselle asteelle sekä vähentää nuorten ulkopuolisuutta ja syrjäytymisen riskejä. Etsivä nuorisotyö on nuorelle vapaaehtoista, luottamuksellista sekä maksutonta ja perustuu nuoren kanssa tehtävään yhteistyöhön. 

Mikä tahansa nuorta mietityttää, yhdessä etsivän nuorisotyöntekijän kanssa voidaan pohtia yhdessä ja löytää vastauksia ja apua tilanteeseen. Yleisiä aiheita joissa etsivä voi auttaa ovat mm. arjen sujuvuus, kaverit ja sosiaalinen elämä, oma jaksaminen, raha-asiat, opiskelu, työelämä tai vaikkapa muutto uudelle paikkakunnalle tai omaan asuntoon. Nuori voi ottaa meihin itse yhteyttä, mutta myös nuoren lähipiiri voi jättää etsivälle yhteydenottopyynnön.

Miten etsivään saa yhteyttä? Etsivään voi ottaa yhteyttä monella eri tavalla. Voit soittaa, laittaa tekstiviestin/ whatsapp-viestin tai sähköpostia. Lisäksi löydät meidät Facebookista, Instagramista, Discordista sekä Snapchatistä. Etsivät nuorisotyöntekijät vierailevat kuukausittain nuorisotaloilloissa, Kyyjärven koululla sekä pitävät etsivän "päivystystä" ilman ajanvarausta kuukausittain ennakkoon ilmoitettavina iltoina. 

Syksyn etsivän päivystykset uudella nuorisotalolla (vanha päiväkoti koulun pihassa) maanantaisin 24.10. / 7.11. / 21.11. / 5.12. klo 16.30-18.00. Tervetuloa!

Yhteystiedot:

Jaana Ojala p. 044 459 6668, jaana.ojala@karstula.fi

Instagram: etsivat_jaanajataina

Facebook: Etsivätyö Karstula Kyyjärvi Kannonkoski

Snapchat: etsivajaana

Discord: EtsiväJaana #4423

Taina Saarenketo p. 044 459 6619, taina.saarenketo@karstula.fi 

Jaa sosiaalisessa mediassa

Aihealueen yhteistyöyritykset