Etsivän nuorisotyön palvelut Kyyjärvellä kevät 2023

Lapset ja nuoret
09.01.2023
Alueellinen etsivä nuorisotyö
Jaana Ojala
etsivä nuorisotyö

Etsivän nuorisotyön palvelut Kyyjärvellä kevät 2023

Mukavaa alkanutta vuotta kaikille. Tässä pieni info miten etsivä nuorisotyö liikkuu Kyyjärvellä ja missä meitä voi tavata.

Koulun puolella etsiviä nuorisotyöntekijöitä pystyt tapaamaan välkkätoimintapäivinä. Ajankohdista on sovittu etukäteen ja tiedotus tapahtuu koulun kautta. Lisäksi kevään aikana osallistumme Ajokortti työelämään ja Arki haltuun -koulutuksiin, mitkä pidetään 9. luokan oppilaille.

Etsivät osallistuvat myös Piispalassa pidettäviin Crazy Action -iltoihin. Lisäksi etsivä nuorisotyöntekijä on tavattavissa nuorisotalolla kerran kuussa, pe 20.1. / pe 10.2. / pe 31.3. / pe 28.4.

Etsivän nuorisotyöntekijän omat iltapäivystykset nuorisotalolla jatkuvat n. 2krt/kk maanantaisin klo 16.30-18.00. Etsivää nuorisotyöntekijää voit silloin tulla tapaamaan ilman ajanvarausta. Nuorisotalo ei ole näinä päivystysiltoina muuten avoinna. 

Etsivän nuorisotyön tarkoituksena on auttaa ja tukea pääasiassa 15-29 vuotiaita nuoria, jotka tarvitsevat ohjausta opiskeluissa, ammatinvalinnassa, työn etsimisessä tai oman elämän suunnittelussa. Työskentely nuoren kanssa muotoutuu yksilökohtaisesti ja kokonaisvaltaisesti kunkin nuoren tilanteen mukaan, se voi olla ohjausta, käytännön asioiden hoitamista yhdessä nuoren kanssa, keskustelua, rinnalla kulkemista ja nuoren auttamista tutustumaan ja käyttämään erilaisia palveluita. Mm. opintotukiasiat, opiskeluihin ja asumiseen liittyvät paperi ja viranomaiskuviot, harrastukset jne.

Jos olet jäänyt ilman opiskelupaikkaa tai olet keskeyttämässä opinnot kannattaa ottaa yhteyttä, suunnitellaan vaikka yhdessä uusia vaihtoehtoja ja mahdollisuuksia. Kaikissa mietityttävissä asioissa voi ottaa rohkeasti yhteyttä. Yhteyden ottajana voi olla joko nuori itse, huoltajat, ystävät ja viranomaistahot.

Yhteystiedot:

Jaana Ojala p. 044 459 6668, jaana.ojala@karstula.fi

Instagram: etsivat_jaanajaiida

Facebook: Etsivätyö Karstula Kyyjärvi Kannonkoski

Snapchat: etsivajaana

Discord: EtsiväJaana #4423

Iida Poikonen p. 044 459 6619, iida.poikonen@karstula.fi 

 

Talvisin terveisin,

etsivät Jaana ja Iida

Jaa sosiaalisessa mediassa

Aihealueen yhteistyöyritykset