Tukea vanhemmuuteen -ryhmä yläkouluikäisten vanhemmille alkaa helmikuussa

Lapset ja nuoret
Kyyjärven kunta
Maija-Liisa Immonen
nopolanews

Tukea vanhemmuuteen -ryhmä yläkouluikäisten vanhemmille alkaa helmikuussa

Oletko huolissasi nuorestasi? Tuntuvatko arki ja jaksaminen nuoren kanssa haastavalta? Pohdituttaako sinua jokin murrosikään liittyvä kysymys? Tule mukaan helmikuussa alkavaan maksuttomaan yläkouluikäisten nuorten vanhemmille tarkoitettuun etäryhmään. Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -ohjelma järjestää toiminnan.

Etäryhmä on tarkoitettu keskisuomalaisten yläkouluikäisten nuorten vanhemmille, jotka haluavat pohtia omaa vanhemmuuttaan tai miettiä oman nuoren tilannetta toisten vanhempien tai ammattilaisten kanssa. Nuorella ei tarvitse olla mitään erityistä haastetta, vaan kaikki yläkouluikäisten nuorten vanhemmat ovat tervetulleita ryhmään. Ryhmästä voi saada erilaisiin vanhemmuuden haasteisiin liittyen tietoa ja vertaistukea, mikä auttaa vanhempia nuoren kasvun tukemisessa.

– Toivotamme vanhemmat tervetulleeksi ryhmään, jossa he pääsevät pohtimaan omaa vanhemmuuttaan yhdessä toisten vanhempien ja ammattilaisten kanssa. Tapaamisissa ammattilaiset alustavat eri teemojen aiheet, minkä jälkeen on aikaa yhteiselle keskustelulle, kertovat ryhmänohjaajat, lasten ja nuorten mielenterveys- ja päihdepalveluiden erityistyöntekijät Tuija Surakka ja Anna Mustonen Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -ohjelmasta.

Ryhmän aikataulu ja tapaamisten sisältö

Etäryhmä kokoontuu Teams-etäyhteydellä torstaisin seitsemän kertaa helmi–toukokuun aikana. Jokaisella tapaamisella on eri teema. Tapaamisajat ja -sisällöt:

To 23.2. klo 17.30–19.00: Nuoren mieli ja aivojen kehitys
To 9.3. klo 17.30–19.00: Ahdistunut nuori – vanhemman rooli
To 23.3. klo 17.30–19.00: Nuoren seksuaalisuus ja moninaisuus
To 6.4. klo 17.30–19.00: Rajojen merkitys 
To 20.4. klo 17.30–19.00: Nuoren kohtaaminen
To 4.5. klo 17.30–19.00: Vanhemman oma jaksaminen
To 11.5. klo 17.30–19.00: Koulunkäynnin haasteet ja tulevaisuuden kuvat  

Etäryhmänohjaajina toimivat Keski-Suomen hyvinvointialueen lasten ja nuorten mielenterveys- ja päihdepalveluiden erityistyöntekijät. Ryhmän järjestää Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -ohjelma.

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu etäryhmään verkkolomakkeella sunnuntaihin 19.2. mennessä. Ryhmään osallistuminen on maksutonta.
Ryhmän keskustelut ovat luottamuksellisia ja osallistujat voivat halutessaan keskustella anonyymisti.

Lisätietoja:

  • Tuija Surakka, lasten ja nuorten mielenterveys- ja päihdepalveluiden erityistyöntekijä, Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus –ohjelma, Keski-Suomen hyvinvointialue, p. 040 718 5833, tuija.surakka(at)hyvaks.fi
  • Anna Mustonen, lasten ja nuorten mielenterveys- ja päihdepalveluiden erityistyöntekijä, Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus –ohjelma, Keski-Suomen hyvinvointialue, p. 040 182 2669, anna.mustonen2(at)hyvaks.fi

Terveisin, 

  Keski-Suomen hyvinvointialue, Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -ohjelma

viestinta(at)hyvaks.fi  
www.hyvaks.fi 

Kuva poistettu. 

Jaa sosiaalisessa mediassa

Aihealueen yhteistyöyritykset