Liikuntakalenteri 2023 Nopolanews:n tapahtumissa

Liikunta ja urheilu
Kyyjärven kunta
Tanja Kyrönlahti
liikunta
Liike vaikuttaa heti
tavaksi
Liikunta tavaksi

Liikuntakalenteri 2023 Nopolanews:n tapahtumissa

Liikuntatoimi haluaa edistää jokaisen kuntalaisen terveyttä ja hyvinvointia.

Joulukuun ajan Nopolanews:n tapahtumissa julkaistiin liikuntakalenteria, jossa esiteltiin monipuolisesti vinkkejä erilaisille liikkujille. Tälle vuodelle 2023 haluamme antaa kuukausittain uusia virikkeitä omatoimiseen kuntoiluun, venyttelyyn ja ulkoiluun. 

Liikunnan harrastaminen ja arkiliikunta edistävät terveyttä ja toimintakykyä. Suurin osa näistä elintasosairauksista olisi ennaltaehkäistävissä ja hoidettavissakin liikunnalla. Liikkumattomuudesta aiheutuvat ongelmat ovat yleismaailmallisia ja vakavia. Viime vuonna Maailman Terveysjärjestö WHO listasi liian vähäisen liikkumisen neljänneksi suurimmaksi kuolinsyyksi maailmassa.

Kaikki passiivisuutta ja paikallaanoloa syrjäyttävä liikehdintä ja liike ovat keholle hyvästä. Kevyt liikuskelu, esimerkiksi rauhallinen kävely, ei ole vielä terveysliikuntaa, vaikka sekin edistää terveyttä. Kevytkin liikuskelu voi alentaa muun muassa verensokeri- ja rasva-arvoja, vaikka rasitusaste ei terveysliikunnan tasoa saavuttaisikaan. Tutkimustulosten mukaan jo kevyt liikunta saattaa vähentää liikkumattomuudesta koituvia terveyshaittoja. Lisäksi se vilkastuttaa verenkiertoa sekä vetreyttää lihaksia ja niveliä. Vaikutukset ovat lyhytaikaisia, mutta säännöllisellä liikunnalla niistä tulee pysyviä.

Tästä tammikuun liikuntakalenteriin.

 

Jaa sosiaalisessa mediassa

Aihealueen yhteistyöyritykset