Toivon runot -kiertue Kyyjärven kirjastolla

Kulttuuri
05.02.2023
Kyyjärven kunta
Maarit Ohranen
Taikalähe. Kuva. Karoliina Veijo.
Taikalähde. Kuva: Karoliina Veijo.
Juliste: Toivon runot.
Toivon runot- Juliste.
Toivo.
Toivo / Karollina Veijo.

Toivon runot -kiertue Kyyjärven kirjastolla

Luovan kirjoittamisen opettaja, nykykulttuurintutkija Irma Hirsjärvi ja valokuvataiteilija, runoilija, elokuvantekijä Karoliina Veijo lukevat toivon runoja Kyyjärven kirjastolla sunnuntaina 12.2. klo 13.

Mikä tuo sinun elämääsi toivoa? Mikä nostaa pimeydestä ja vie valoisampaan huomiseen?
Mitä toivo on? Tule kuuntelemaan runoja. Voit myös tuoda mukanasi oman runosi ja lukea sen!

Toivon runot- kiertueen ideoijana on Irma Hirsjärvi, joka on tullut monelle kyyjärveläiselle tutuksi mm. Neljän Koon Tarinatalkoiden koordinaattorina. Hän on kutsunut runohetken vieraaksi Karoliina Veijon.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Kahvi- ja mehutarjoilu. Olette lämpimästi tervetulleita mukaan!

 

Karoliinan erityisterveiset kyyjärveläisille:
Ihanaa, kun Irma kutsui minut kanssanne runoilemaan. On todella kiva tulla pitkästä aikaa Kyyjärvelle, jossa vietin lapsuuteni ja nuoruuteni kesät mökkeillen.”

Tässä Karoliinan lyhyt esittely itsestään:
”Olen graafisen alan ammattilainen ja koulutettu lauluntekijä. Elokuva- ja TV -alaa opiskelin aikoinaan Metropoliassa. Olen työskennellyt pitkissä suomalaisissa elokuvissa, kuten Heinähattu ja Vilttitossu & Tali-Ihantala 1944.

Keväällä 2018 ilmestyi Mediapinnan kustantama runokirjani Satumaisia kaupunkeja. Kaikki kirjan runot perustuvat valokuvateoksiini. Valokuvataidettani on ollut noin kymmenen vuoden aikana esillä yli 30 näyttelyssä ja taidetapahtumassa mm. Finlandia-talolla, Siirtolaisuusinstituutissa ja FinnFest USA -tapahtumassa.

Sadan vuoden aikahyppy -näyttelyni valmistui osaksi Suomi100 -ohjelmaa ja se oli Finlandian jälkeen esillä mm. 2019 Euroopan Neuvostossa, Ranskan Strasbourgissa, osana Suomen EN:n puheenjohtajakauden kulttuuriohjelmaa.

Kirjoittelen runoja ja lyriikoita suomeksi ja englanniksi ja teen lauluja.”

Karoliinan taidesivut: Karoliina Veijo Art – Artworks & Toivon runot -tapahtuma Facebookissa

Tilaisuuden järjestävät:  Irma Hirsjärvi, Neljän Koon tarinatalkoiden jatkot,  KKO:n Lukupiiri ja Lukuisia lukuhetkiä- hanke / Kyyjärven kirjasto

Jaa sosiaalisessa mediassa

Aihealueen yhteistyöyritykset