Yhteisvastuukeräys alkaa!

Seurakunnat
Kyyjärven kappeliseurakunta
Riitta Kytölä
Tämän vuotiset Yhteisvastuu-julisteet. Pinkissä julisteessa lukee: Tehdään yhdessä toisille se, mitä toivoisimme itsellemme tehtävän. ja mustassa julisteessa . Joka viikko lähes 40 000 nuorta joutuu kouluväkivallan uhriksi Suomessa.

Yhteisvastuukeräys alkaa!

Rippikoululaiset keräävät Yhteisvastuulle sunnuntaina kansanlaulukirkon ja kirkkokahvien jälkeen.
Koko kirkonkylää ei saada kerätyksi, mutta Esson risteyksestä Tuliharjuntien molemmin puolin ja vielä Kokkolantiekin Nopolanjoen tällä puolen. Rippikoululaisilla on nimikyltit ja lippaissa vuonna 2020 myönnetty keräyslupa lippaissa. Yleensä he ovat täällä saaneet ystävällisen vastaanoton ja iloisen kokemuksen keräämisestä. Kiitos siitä!
Keräyksellä kerätään tänä vuonna varoja nuorten tukemiseen tässä väkivaltaisessa maailmassa.
Ikävä kyllä - tämänvuotinen keräyskohde on todella ajankohtainen ja tärkeä!

Noin 40 000 suomalaista lasta kokee viikoittain kouluväkivaltaa!  Tämän tilanteen parantamiseen menee 20 % Yhteisvastuukeräyksen tuotosta Aseman Lapset ry:n kautta. Aseman Lapset ry:llä on pääkaupunkiseudulla K-0  -ammattilaisia, jotka on koulutettu pitkittyneiden ja vakavien kouluväkivaltatapausten ratkaisemiseen. Tällaisen ammattilaisen voi saada avuksi, kun koulun ja vanhempien keinot ja jaksaminen loppuvat. Aseman Lapset ry tekee myös katusovittelua. Tätä toimintaa pitäisi laajentaa!

60 % menee entiseen tapaan ulkomaille,Kirkon katastrofirahastoon, josta autetaan ihmisiä maailman katastrofien keskellä - joita kyllä riittää! 

Keniassa kuivuus ja köyhyys aiheuttaa ryöstelyä ja väkivaltaa, josta lapset ja nuoretkaan eivät jää osattomiksi. Lapset voivat myös joutua paimentamaan ja vahtimaan karjaa varkailta, mikä tuntuu elannon kannalta tärkeämmältä kuin koulunkäynti. Kirkon Ulkomaanavun tavoitteena on saada 41 500 erityisen haavoittuvassa asemassa olevaa lasta ja nuorta takaisin kouluun. He tarvitsevat psykososiaalista tukea, koulutarvikkeita, kouluruokaa ja erityisesti tytöt hygieniatiloja.

20% tuotosta jää omaan seurakuntaamme.

Yhteisvastuukeräyksen väri on uudistunut! Entisen kirkkaan punaisen tilalle on tullut pinkki.

Tervetuloa sunnuntaina kirkkoon avaamaan Yhteisvastuukeräystä kansanlaulujen sävelin! Kolehti kerätään Yhteisvastuulle ja arpojakin on myytävänä. Ja kirkkokahvit tarjoilee Diakonian vastuuryhmä!

Yhteisvastuukerääjille on paikkoja vapaana ainakin kirkonkylällä. Voisitko kerätä vaikka pienen alueen naapurustossasi? Keräystä voi tehdä myös kaverin kanssa. 

Tehdään yhdessä toisille se, mitä tahtoisimme itsellemme tehtävän!

Jaa sosiaalisessa mediassa

Aihealueen yhteistyöyritykset