Lainaa aikaasi -kampanja alkaa maaliskuussa

Vapaa-aika
23.02.2023
Hykari-hanke 2024
Vilma Linnanen

Lainaa aikaasi -kampanja alkaa maaliskuussa

Haluaisitko tehdä hyvää ja auttaa paikkakuntasi ikäihmisiä, mutta et halua sitoutua vapaaehtoistoimintaan pitkäksi aikaa. Onko sinulla kenties jokin taito tai mielenkiinnon kohde, joka voisi tuoda iloa myös ikäihmisille?

Jo pienelläkin avulla voidaan saada aikaan paljon hyvää, joten lähde siis mukaan ”Lainaa aikaasi” -kampanjaan, joka toteutetaan Kyyjärvellä 6.3.-31.5.2023 välisenä aikana.

Oletko lainannut kirjastosta kirjan tai lehden luettavaksesi? Entä jos lainaisitkin nyt puolestasi omaa aikaasi paikkakuntasi ikäihmisten hyvinvoinnin tukemiseksi?

Kampanjan aikana kunnan kirjastosta löytyy ajanlainauskortteja, johon omaa aikaansa lainaava voi itse määrittää millaista apua voisi ikäihmiselle antaa ja kuinka paljon. Ajanlainauskortti palautetaan kirjaston hoitajalle tai tarkoitukseen nimettyyn laatikkoon.

Sopivan apuasi tarvitsevan ikäihmisen löydyttyä sinuun otetaan yhteyttä, jolloin saat jatko-ohjeet avun antamiseen. Jo yksikin auttamiskerta on suureksi avuksi ja se lisää sekä ikäihmisen että auttajan itsensä hyvinvointia.

Moni ikäihminen tarvitsee apua, mutta ei kehtaa tai uskalla sitä pyytää. Lisäksi kyselyiden ja tutkimusten perusteella ihmiset kyllä haluaisivat auttaa, mutta eivät halua sitoutua auttamistehtäviin pitkäksi aikaa. Kampanjan tarkoituksena onkin madaltaa auttamisen kynnystä ja tehdä auttamisesta helpompaa.

 

Hykari -hanke järjestää kampanjan yhteistyössä Kyyjärven kappeliseurakunnan, kunnankirjaston, Eläkeliiton, SPR:n ja Kyyjärven kunnan kanssa.

Maaliskuusta alkaen voit siis käydä lainaamassa aikaasi Kyyjärven kunnankirjastossa paikkakuntasi ikäihmisten hyvinvoinnin tukemiseksi. Lähde mukaan kampanjaan yksin tai yhdessä kaverin kanssa!

Lisätietoa antaa hankekoordinaattori Vilma Linnanen etunimi.sukunimi@hykari.fi / 0400151755 ja hankepäällikkö Ida Rasi etunimi.sukunimi@hykari.fi / 040 7696638

Hykari -hanke:

  • Hanke pyrkii kehittämään vapaaehtoistoimintaa Keski-Suomen alueella kouluttamalla vapaaehtoisia Hykareita, eli hyvinvointikavereita ikäihmisten avuksi
  • Toiminta-aika: 2022-2024
  • Mukana 18 paikkakuntaa
  • Rahoittaja: Stea
  • Hallinnoija: Liepeen hoiva ry

Jaa sosiaalisessa mediassa

Aihealueen yhteistyöyritykset