Laskutuslisä käyttöön Kyyjärven kunnan lähettämille paperilaskuille 1.5.2023 alkaen.

Kunnalliselämä
06.03.2023
Kyyjärven kunta
Jouni Kujala
Laskin ja laskuja pöydällä.

Laskutuslisä käyttöön Kyyjärven kunnan lähettämille paperilaskuille 1.5.2023 alkaen.

Kyyjärven kunnanhallitus 20.2.2023 § 18

Erillisen laskutuslisän käyttö on yleistynyt Suomessa vuoden 2016 jälkeen kun korkein oikeus päätti, että on kohtuullista periä lisämaksua paperisesta laskusta. E-laskuun verrattuna paperinen lasku on vanhanaikainen, hidas ja kallis tapa periä saatavia. Kuluttajariitalautakunta on määrittänyt paperilaskun lisämaksulle ylärajan, joka on enintään viisi euroa.

Paperilaskun lähettämisen hinta on jopa kuusinkertainen e-laskuun verrattuna. E-laskut myös maksetaan tarkemmin ajallaan, mikä nopeuttaa kassavirtaa ja vähentää maksumuistutuksista aiheutuvia kuluja. Postitettavan paperilaskun lisämaksu on myös keino ohjata asiakkaita kustannustehokkaan ja ilmastoystävällisen sähköisen laskutuksen pariin. 

Asiakkaalla on mahdollisuus saada nykyaikainen e-lasku kaikista Kyyjärven kunnan lähettämistä laskuista suoraan verkkopankkiinsa. Asiakas tekee omassa verkkopankissaan e-laskusopimuksen, johon tarvitaan ainoastaan yhdestä kunnan lähettämästä laskusta viitenumero. E-lasku on turvallinen ja helppo tapa vastaanottaa kunnan lähettämiä laskuja.

Paperilaskutuslisää ei tule, jos asiakas valitsee e-lasku vaihtoehdon tai ilmoittaa kuntaan (sähköposti: kirjaamo@kyyjarvi.fi tai puh. 044 459 7008) sähköpostiosoitteensa, mihin lasku lähetetään.

Kunnanhallitus päätti ottaa käyttöön 1.5.2023 alkaen viiden euron (4,03€ + 24% alv.) laskutuslisän paperilaskuille. Arvonlisäveron muuttuessa laskutuslisä muuttuu vastaavasti.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Aihealueen yhteistyöyritykset