Kyypartion talviretki 24.-26.2.2023

Lapset ja nuoret
Kyypartio ry
Tiina Lampinen
Retkeläiset Rientolan rappusilla
Retkeläiset
Iltanuotiolla
Halsteriruokaa
Jääkuvio maassa
Tulisija hohti lämpöä, ja teki maahan kauniin "metsän".
Patti & Tuppo
Patti jo Tuppo
Nuoret istuvat lattialla
Harjoittelemme partiomessulauluja
Buffetti
Discon aikana meitä palveli buffetti
Nuoret pöydän ääressä
Suklaabanaanien valmistamista. Ohjeen mukaan banaanin tarra tuli laittaa nenän päähän.
Ensiapua
Ensiapua
Lapset lumikasan päällä
Huipulla tuulee
Halsterin valmistamista
Halsteri väännettiin rautalangasta
Ensiapua
Ensiapua
Ihmisiä tulisijan ympärillä
Kohta on sopiva hiillos banaaneille
Mäenlaskua
Mäenlaskua
Ulkoleikkejä
Ulkoleikkejä
Lapset pilkkovat kasviksia
Tässä valmistuu täytettä tortilloihin
Lapsi kolvaa puuhun
Halsterit nimikoitiin kolvaamalla.
Maija ja sydämenmuotoiset letit
Rautalanka vääntyi halsterin lisäksi myös muuhun
Tapahtumajuliste
Päiväohjelman kylkeen ilmestyi lauantaina keikkamainos
Iltaohjelmaa
Partiolauluja kitarasäestyksellä

Kyypartion talviretki 24.-26.2.2023

Kyypartion talviretki järjestettiin Rientolassa 24.-26.2. Retki oli nimeltään Konasällien sähellys, sillä lippukuntamme tarpojajoukkue (nimeltään Konasällit22) olivat saaneet suunnitella retkemme ohjelman, sekä esittää ruokatoiveita. Mukana retkellä oli 13 partiolaista ja 3 aikuista.

Retki alkoi perjantaina klo 18. Ensin kävimme läpi retken säännöt, sekä turvallisuusasiat. Tämän jälkeen siirryimme ulos leikkimään Konasällien päättämiä leikkejä. Ulkoilun jälkeen oli hetki vapaata aikaa ennen iltapalaa. Iltapalan valmistukseen osallistui jokainen salaattiaineksia pilkkoen. Iltapalalla söimme tortilloja, ja kaikille ruoka maistui erinomaisesti. Iltapalamme tosin sisälsi pienen huijauksen: ruokamme oli kasvisruokaa. Soijarouhe voi siis upota vallan mainiosti jauhelihana, kun sen vain maustaa oikein. Iltapalan jälkeen tarpojat pyysivät sudenpennuilta sekä seikkailijoilta adjektiiveja keksimäänsä tarinaan. Tarina luettiin vasta kun adjektiivit oli annettu. Taisi tulla aika hauska… Illan päätteeksi lauloimme partiolauluja Maijan säestyksellä “iltanuotiolla”, ja tämän jälkeen kömmimme makuupusseihin nukkumaan.

Lauantaiaamu valkeni tutuin sävelin: voiko ihanammin päivä enää alkaa? Vastaus: kyllä ei voi! Herätyksemme oli klo 7.30, ja aamutoimien jälkeen siirryimme Muumin partiopuuron ääreen klo 8.01 (kyllä, tarpojamme olivat kirjanneet meille minuuttiaikataulun). Aamupalalta siirryimme ulos leikkimään mm. majakkaa sekä kurpitsa kotona -leikkiä. Siirryttyämme sisälle Leena piti meille kertauskurssin tarpeellisista ensiaputaidoista. Sitten alkoikin jo olla nälkä, ja saimme kurniviin vatsoihimme Sörsselssöniä. Ruuan jälkeen jokainen sai askarrella itselleen halsterin rautalangasta ja puusta, sekä tehdä sille myös säilytyspussin sanomalehdestä. Molemmat hoituivat tarpojien ohjauksessa. Tämän jälkeen oli vuorossa itsetehtyä välipalaa nuotiolla: suklaabanaaneja. Välipalan jälkeen oli vapaata aikaa leikkiä, ja taisivat hurjimmat laskea pulkalla mäkeäkin. Leikit jatkuivat ulkoilun jälkeen sisällä. Jostain ilmestyi myös pop-up kynsistudio: olihan illaksi luvassa disco, ja ilmoituksen mukaan Olli Halonen olisi tulossa meille esiintymään.

Discon alettua Marjaana sai kuitenkin puhelun, että esiintyjä joutuu perumaan tulonsa. Mutta hän tarjosi tilalle korvaavaa duoa: Pattia ja Tuppoa. Patti ja Tuppo ovat aiemminkin korvanneet meille tulossa olleita esiintyjiä. Tällä kertaa he esittivät meille Halosen Pohjola-kappaleen. Sanat olivatkin kyypartiolaisille erittäin tutut, joten oli helppo laulaa mukana. Kiitoksia Patille ja Tupolle vierailusta luonamme! Discon jälkeen oli luvassa vielä vapaampaa yhdessäoloa, iltapalan paistaminen omilla halstereilla sekä tietysti iltasatu ennen nukkumaanmenoa.


Heräsimme sunnuntaihin jälleen tutuin sävelin. Aamupuuron jälkeen aloimme pakkaamaan tavaroitamme pikkuhiljaa rinkkoihin. Pidimme vielä yhteisen lauluhetken harjoitelleen partiomessulauluja Maijan kitarasäestyksellä. Yön aikana pakkanen oli kiristynyt, ja jouduimme luopumaan trangioilla tehtävästä lounaasta. Lounas aiheutti jännitystä, sillä tarjolla taisi olla jokaista ruokalajia mitä viikonloppuna olimme syöneet. Arpa ratkaisi, kuka sai ensimmäisenä valita eväänsä. Tämän jälkeen jokainen osallistui vielä retkipaikan siivoukseen, eikä siinä kauan nokka tuhissut kun paikat olivat järjestyksessä. Kello 12 lähdimme jokainen kotimatkalle.
 

Jaa sosiaalisessa mediassa

Aihealueen yhteistyöyritykset