Outoja kuvioita..

Lapset ja nuoret
Kyyjärven kameraseura ry /
Kyyjärven Mediamyllärit ry
Aaro Toppinen
Kyy Yorkin Geoglyyfi.
Kyy Yorkin Geoglyyfi.
Kyy Yorkin Geoglyyfi.
Kyy Yorkin Geoglyyfi.
Kyy Yorkin Geoglyyfi.
Kyy Yorkin Geoglyyfi.
Kyy Yorkin Geoglyyfi.
Kyy Yorkin Geoglyyfi.
Kuvioita ei hahmota edes tältä tasolta, mutta siellä ne ovat!
Panoraamakuva.
Upea panoraamakuva naapuritontilta

Outoja kuvioita..

Oliko liikkeellä pääsiäisnoitia, ufoja vai kummituksia?

Ei sentään, vaan kameraseuran järjestämän Nopolan koulun valokuvauskerhon kurssilaiset ohjaajansa Esa Niemisen kanssa keväthangilla. Upeat hanget ja loistava ilma!

Jalkapallokentän viereen ilmestyi oppilaiden tekemiä pääsiäisaiheisia kuvioita, joita maailmalla sanotaan hienosti geoglyfeiksi. Yksi tunnetuimmista on Nazcan linjat Perussa. Ikää reilut 2000 vuotta ja autiomaan hiekasta ja kivistä tehtyjä. Hieno on myös Atacaman jättiläinen Chilessä. Kuten lisäkuvista ilmenee, maanpinnalta kuvioita on mahdotonta hahmottaa. Nykypäivänä dronella saadaan kuvaa ilmasta, mutta se ihmetyttää mikä tai kuka noita kuvioita ajanlaskumme alussa ihasteli?

Hienoja ovat oppilaiden tekemät Kyy Yorkin geoglyfit ja viestikin on paljon selvempi kuin Nazcassa. Ainoa huono puoli on siinä, että kesäkuussa dronen kuvissa näkyy Viisalanpellon Vemplayn jalkapalloilijoita. Hienoa hommaa toki sekin.

Esan dronella saatiin upeita kuvia kuvioista, mutta samalla ikuistettiin historiallista kuvaa ja videota vanhan koulun purkutyömaalta. Nopolaan ne jossain vaiheessa ilmestyvät. Vanha ala-aste, työpaja ja opettajien asuntola ovat kohta kuin Atacaman autiomaan kivikasat! Ennakkovaroitus ensi kesän lomalaisille - tuttu 60-vuoden takainen kylänraitti muuttuu todella radikaalisti. Ei kuitenkaan välttämättä huonompaan suuntaan.

Hyvää pääsiäistä!

 

Jaa sosiaalisessa mediassa

Aihealueen yhteistyöyritykset