Selvin päin kesään

Hyvinvointi
Kyyjärven kunta
Maija-Liisa Immonen
Nuorten onnea

Selvin päin kesään

Nuorten hyvinvointi on kaikkien yhteinen asia!
Selvin päin kesään -kampanja kutsuu jälleen meitä kaikkia levittämään tärkeää viestiä
nuortemme tarvitsemasta tuesta ja kannustuksesta päihteettömyyteen ja
tasapainoiseen elämään! Kampanja järjestetään nyt 21. kerran, kampanja-aika keskittyy touko-kesäkuuhun ja
erityisesti koulujen päätösviikonvaihteeseen.
Alla vinkkejä kesän viettoon.

Seurallinen kesä

Kesällä on aikaa panostaa ihmissuhteisiin. Järjestä kesäkutsut, suunnittele kesäretki tai laita pystyyn kesäinen piknik! Valitsemalla juomaksi alkoholittoman tarjoilun annat myös ystävillesi mahdollisuuden energiseen kesään.


Kesä kunnossa

Kesämuistoja ei kannata kerätä vyötärölle. Viisi siideriä tai isoa oluttuoppia vastaavat kalorimäärältään isokokoista pitsaa. Kevennät kesääsi, kun luovut alkoholijuomista tai vähennät niiden käyttöä.

Saat enemmän irti kesäisestä liikunnasta selvällä linjalla. Alkoholi hidastaa kehon toipumista fyysisistä rasituksista ja lihaksiston kehittymistä. Krapulassa liikunnan harrastaminen voi olla hengenvaarallista.


Romanttinen kesä

Miten juominen vaikuttaa parisuhteeseesi? Onko alkoholilla osuutta asiaan riidoissa? Jättämällä oluen ja siiderin vähemmälle tai kokonaan väliin saat aikaa ja energiaa parisuhteellesi. Skippaamalla muutaman terassikäynnin säästät rahaa ja voit käyttää säästyneet varat johonkin mukavaan kesäyllätykseen kumppanillesi. Jos olet sinkku, etsitkö uutta ihmistä elämääsi? Selvin päin flirttaustaitosi säilyy läpi koko kesäillan.


Turvallinen kesä

Alkoholinkäyttö ja muut päihteet lisäävät tapaturmien riskiä maalla ja vesillä. Selvällä valinnalla turvaat turvallisen ja iloisen kesän itsellesi ja läheisillesi.


Hauska kesä

Suvi on täynnä erilaisia tapahtumia, kuten festareita, teattereita ja juhlia. Oma paikkakunta puistoineen, toreineen ja uimarantoineen tarjoaa erilaisia vaihtoehtoja rentoutumiseen ja virkistymiseen ilman päihteitä. Kesällä juhlitaan juhannuksen lisäksi usein häitä, rippijuhlia ja valmistujaisia ja sukujuhlia.


Onnellinen kesä

Kesä ilman päihteitä on hyvä vaihtoehto sinulle, läheisillesi ja perheellesi. Grillaushetket, mökkeily, kesäretket ja aika ystävien ja perheen kanssa antavat mukavia muistoja ja tasaisen rusketuksen. Kesä selvin päin ei kaduta!


Lisätietoja ja vinkkejä lisää osoitteesta http://selvinpainkesaan.fi/

Jaa sosiaalisessa mediassa

Aihealueen yhteistyöyritykset