Sateen ropinaa ja lukemisen riemua

Kulttuuri
Kyyjärven kunta
Tiina Honkonen
Satutunnilla tarinoita lukivat Eliisa ja Tuula.
Satutunnilla tarinoita lukivat Eliisa ja Tuula.
Kirjastonkäytön opetusta.
Kirjastonkäytön opetusta kaseille.
Sinikka.
Sinikka lukee monipuolisesti.

Sateen ropinaa ja lukemisen riemua

Lukuisia lukuhetkiä -hankeen kuulumisia.

Sateen ropistessa sulattamaan viimeisetkin lumet ja jäät on aika kertoa kirjaston hankkeen kuulumisia. Lukuisia lukuhetkiä -hankkeella edistetään lukemista monilla keinoilla. Kevään viimeinen satutunti oli aivan ihana, saimme nimittäin satutädeiksi Eliisan ja Tuulan Eläkeliiton Kyyjärven yhdistyksestä. Tarinoissa ja käsinukkejen touhuissa seikkailivat erilaiset eläimet, vieläpä aika keväisissä merkeissä. Kiitos mainioille satutädeille!

Kirjastonkäytön opetuksetkin on saatu pidettyä tältä lukuvuodelta. Joillekin luokille kerran, toisille kaksi kertaa. Kaikki luokat ovat jaksaneet kuunnella ja oppia hienosti! Kyllä nyt löytyy kirjoja kirjastosta ja verkkokirjastosta.

Olemme esitelleet kyyjärveläisiä lukijoita kirjaston some-kanavilla ja täällä. Tällä kertaa esittelyvuoroon pääsee Sinikka. Sinikka on aina ollut kova lukija. Siihen on varmasti ollut suuri vaikutus sillä, että hänen vanhempansa ovat olleet innokkaita lukijoita. Lukuinnostukseen auttoi myös se, että kirjasto oli aivan nurkan takana Sinikan lapsuudenkodista. 

Sinikka tykkää lukemisesta. Ja nimenomaan oikeiden, fyysisten kirjojen lukemisesta. Hänen lukumakunsa on laaja ja vaihteleva. Sinikka lukeekin melkein mitä vain. Esimerkiksi dekkarit ovat mieluista luettavaa ja välillä taas on mukava lukea jotain ihan muuta. Aina löytää jotain uutta, kun avaa kirjan!

Lukeminen onnistuu missä vain ja milloin vain. Hän lukee arkena ja lomalla, päivällä ja vähän illallakin. Harjaantuneena lukijana Sinikan ei tarvitse lukea joka sanaa, mikä nopeuttaa lukemista.

Dekkarit ovat koukuttavaa luettavaa. Erityisesti Sinikka tykkää ruotsalaisista naisdekkaristeista, kuten Camilla Läckberg, Viveca Sten ja Anna Jansson. Kotimaisista dekkareista esille nousee Satu Rämön Hildur. Siinä viehättää juonen lisäksi Islannin maisemat ja tunnelma.

Myös Laila Hietamiehen kirjoista Sinikka pitää. Historialliset kirjat ovat muutenkin kiinnostavaa luettaa. Niistä hän nostaa esille myös Ann- Christin Antellin Puuvillatehdas- sarjan. Myös elämäkerrat ovat mukavaa luettavaa, esimerkiksi Raija Orasen kirjoittamat ovat hyviä. 

Lucinda Rileyn Seitsemän sisarta -sarja ja yksittäisetkin kirjat ovat vieneet mukanaan. Niissä on historiaa, mielenkiintoisia käänteitä ja ihmissuhteita. Myös kirjailijan jännityskirja Kuolema sisäoppilaitoksessa oli hyvä. Jojo Moyesin kirjat ansaitsevat suosituksen. Kotimaisista kirjailijoista Enni Mustonen kirjoittaa mukavia, kevyitä kirjoja.  

Sinikka on ahkera kirjaston käyttäjä. Hän tykkää siitä, että uudet kirjat saa nopeasti ja kirjoja saa tilattua muistakin kirjastoista. Sinikka lainaa kirjojen lisäksi myös lehtiä. Hän suosittelee kirjaston käyttämistä lämpimästi muillekin.

Kiitos Sinikalle hyvistä kirjavinkeistä! Kaikki vinkatut kirjat löytyvät kirjastosta, joten rohkeasti lainaamaan.

Hankkeen myötä olisi tarkoitus saada kirjastoon syksyksi kirjailijavieras. Tällä kertaa suunnitelmissa olisi aikuisille kirjoja kirjoittava kirjailija. Kenet haluaisit kirjailijavieraaksi kirjastoon? Kerro toiveesi kirjastossa asioidessasi henkilökohtaisesti tai palautelaatikkoon, jonka löydät lehtilukusalista. Voit laittaa toiveen myös sähköpostilla ( kyykirja@kyyjarvi.fi ). 

 

 

Jaa sosiaalisessa mediassa

Aihealueen yhteistyöyritykset