Kunnanjohtajan kesäterveiset 2023

Kunnalliselämä
26.06.2023
Kyyjärven kunta
Jouni Kujala
Kunnanjohtaja Tiina Pelkonen.

Kunnanjohtajan kesäterveiset 2023

Arvoisat kyyjärveläiset,

Kesä on saapunut jälleen Kyyjärveen ja vuoden 2022 tilinpäätös on hyväksytty. Kyyjärven kunta on tehnyt jo kolme hyvää tilinpäätöstä. Vuosista 2024 ja 2025 on tulossa kuntataloudelle jälleen vaikeita vuosia ja korkojen nousu on lisännyt vaikeuskerrointa. Kyyjärvellä on hyvät tuuliolosuhteet ja seutu on harvaan asuttua, joten uskomme soveltuvia paikkoja löytyvän tuulimyllyille kaavoitusprosessin edetessä kattamaan kasvavia lainanhoitokulujamme.

Talouden tasapaino on ainoa keino säilyttää kunnan itsenäisyys ja asukkaiden palvelut. Sitä kohti olemme määrätietoisesti pyrkineet ja kuntalaina on kutistunut huimat 18 % ja kunnan alijäämä 34 % kahden vuoden aikana! Matkaa tasapainoiseen talouteen on silti runsaasti jäljellä ja täytämme edelleen kriisikuntakriteerit. 

Tuloksekkaan vuoden mahdollisti kunnan henkilöstö ja kiitoksen ansaitsee myös sujuva yhteistyö luottamushenkilöidemme ja sidosryhmiemme kanssa. Taloutemme liikkumavara on erittäin pieni, mutta niukoillakin resursseilla onnistuimme yhdessä tekemään upean 829 516 euron tuloksen. Kyyjärven kunnan tilinpäätös 2022 on luettavissa ohessa: Tilinpäätös 2022

Kyyjärvi on aina ollut tunnettu vahvasta yhteisöllisyydestään, ja kesä tarjoaa loistavan tilaisuuden juhlistaa tätä yhdessäolon henkeä. Toivon, että käytätte aikaa tutustuaksenne naapureihin, osallistutte paikallisiin tapahtumiin ja hyödytte kaikista niistä aktiviteeteista, joita kesä Kyyjärvellä tarjoaa.

Kesän aikana Kyyjärvellä järjestetään monia mielenkiintoisia tapahtumia ja live-musaa, jotka tuovat yhteen ihmisiä eri puolilta kuntaa. Muistakaamme myös tukea paikallisia yrityksiä ja palveluita, jotka ovat osa Kyyjärven identiteettiä.

Kesä tarjoaa myös mahdollisuuden nauttia upeista ulkoilumaastoista ja vesistöistä, joita Kyyjärvi tarjoaa. Menkäämme retkille luontoon, kalastamaan ja nauttimaan vesistöjen tarjoamista aktiviteeteista. Samalla voimme vaalia ympäristöä ja huolehtia siitä, että jätämme jälkeemme puhtaan ja säilytämme Kyyjärven kauniina tuleville sukupolville.

Haluan myös kiittää teitä kaikkia siitä tuesta ja yhteistyöstä, jota olette osoittaneet Kyyjärven kehittämiseksi. Jatkakaamme yhdessä työskentelyä kuntamme hyväksi ja edistäkäämme yhteistä hyvinvointiamme.

Toivotan teille kaikille iloista ja aurinkoista kesää Kyyjärvellä. Nauttikaa kaikista hetkistä, joita kesä tarjoaa, ja palatkaa virkistyneinä syksyn haasteisiin.

 

Ystävällisin terveisin,

Tiina Pelkonen
Kyyjärven kunnanjohtaja

Jaa sosiaalisessa mediassa

Aihealueen yhteistyöyritykset