Senioreille tukea hyvinvointiin ja terveyteen

Seniorit
Kyyjärven kunta
Maija-Liisa Immonen
Hyvinvoivia senioreita

Senioreille tukea hyvinvointiin ja terveyteen

Keski-Suomen hyvinvointilaueen nettisivuilla www.hyvaks.fi on senioreille tarkoitetut sivut hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen tueksi otsikolla hyvinvointisi tueksi. Sivuilta löydät tietoa ja vinkkejä ennaltaehkäisevästi erilaisiin iän tuomiin tilanteisiin ja haasteisiin.
Sivuilta löydät tietoa aivoterveydestä ja muistista sekä siitä, kuinka voit vaikuttaa niihin ravinnon ja liikunnan avulla. Saat vinkkejä myös ravinteikkaaseen ruokavalioon ja sopivaan liikuntaan, joiden avulla voit vahvistaa ja ylläpitää fyysistä toimintakykyäsi.
Löydät vinkkejä myös mielen hyvinvoinnin vahvistamiseen ja surulliseen tai yksinäisen olon lievittämiseen sekä ideoita vapaa-ajallesi. Iän myötä muuttuneen seksuaalisuuden hämmennystä vähentää seksuaaliterveyden osio.
Mikäli asumisen ennakointi tai kotiin saatava tuki tuntuu sinusta ajankohtaiselta, löydät siihenkin vinkkejä.

Sivuilla on myös Seniorichat

Seniorichat on matalan kynnyksen kanava, jossa voit ottaa yhteyttä ikääntyneiden palveluiden ammattilaiseen. Seniorichat palvelee kaikkia Keski-Suomen hyvinvointialueella asuvia senioreita. Myös muualla asuvat omaiset voivat käyttää chattia, mikäli he ovat huolissaan Keski-Suomessa asuvasta ikääntyneestä omaisestaan.Seniorichatissa saat ammattilaisen ohjausta ja neuvontaa ikääntyneiden palveluihin liittyen sekä tukea elämäntilanteessasi ikääntyneenä tai ikääntyneen läheisenä. Voit keskustella kirjoittamalla chat-kenttään ja halutessasi keskustelun aikana voidaan avata myös videoyhteys.Seniorichattiin pääset Omaks.fi:n verkkosivuilta. Chat on avoinna arkisin maanantaista perjantaihin kello 10.00–15.30. Palvelu on maksutonta. 

Jaa sosiaalisessa mediassa

Aihealueen yhteistyöyritykset