NettiTV: Perhon kunnanvaltuusto, aluevaltuusto 2.10 ja hankintojen junailua

Kunnalliselämä
16.09.2023
Kyyjärven Mediamyllärit ry
Aaro Toppinen
perhon kunnanvaltuusto.

NettiTV: Perhon kunnanvaltuusto, aluevaltuusto 2.10 ja hankintojen junailua

Perhon kunnanvaltuuston kokous maanantaina 18.9.2023 klo 18.30 ja Keski-Pohjanmaan aluevaltuuston kokous 2.10

Syksyn valtuustokausi käynnistyy kunnissa kesätauon jälkeen ja sen myötä myös nettiTV-lähetykset. Perhon kunnanvaltuusto näkyy NopolaNews nettiTV-kanavilta 1 ja 2 sekä Maxivision iptv-palvelussa Keski-Suomen valokuituverkot Oy:n ja Kasenetin seuruverkkojen alueella.

Esityslista löytyy tästä linkistä https://dynastyjulkaisu.kase.fi/D10_Perho/cgi/DREQUEST.PHP?page=meeting&id=2023181

 

Lokakuun alussa on luvassa yksi Nopolan historian mielenkiintoisimmista toteutuksista, kun Keski-Pohjanmaan aluevaltuuston kokous striimataan Perhon koulukeskuksen auditoriosta. Paikka on tietenkin tuttu ja Kasenetin huippunopeat yhteydet ok, mutta omat haasteensa tuo osallistujien kokonaismäärä joka lähentelee 70 henkeä. Salin mikitys hoidetaan kahdella toisiinsa kytkettävällä Shurenkonferenssimikrofonijärjestelmällä ja mikä parasta puheenvuoron käyttäjät kuvataan edestäpäin. Muutamia eri alueiden aluevaltuustojen lähetyksiä olen katsonut ja on jotenkin vähän noloa, kun puhujat kuvataan takaapäin tai kulmasta eikä välttämättä aina edes tiedä kuka puhuu. Paljon on parannettavaa, että 3-4 tunnin lähetyksistä saa edes jollain lailla kiinnostavia. Kokous striimataan myös Keski-Pohjanmaan hyvinvointialueen Youtube-kanavalle.

Kalustossa on puutteita, sillä kaksi lähetyskonetta tulivat tiensä päähän viime kevään lentopallolähetyksissä, samassa ottelussa toinen vajaa tunti ennen ottelua ja toinen erätilanteessa 24-24. Mediamyllärit sai viime vuonna 50 %:n Leader-rahoituksen kahden uuden koneen ja muun lähetyskaluston hankintaan. Kaluston lisäksi suunnitelmaan sisältyi myllyn valaistuksen parantaminen. Hanketta yritettiin palastella pienempiin hankintaosioihin ja jopa jättää valaistuksen uusiminen kokonaan pois, mutta se ei ollut mahdollista. Kyseessä on ns. joko-tai hanke. Hankinnat piti kilpailuttaa etukäteen ja maksatukseen riittää pelkät valokuvat toteutuksesta. Myllärit on aiemmin saanut rahoitusta vastaavista INTO-hankkeista, mutta tässä maailman tilanteessa on haasteellista koota 7.500 €:n omarahoitusosuus kasaan. Hankkeen ehdoton takaraja on 30.10.2023. Rahoitus tulee lisäksi vanhan ohjelmakauden rahoituksesta, joten se ei tule uudelleen jakoon vaan palautuu EU:lle. 

Mediamyllärit ry:n hallitus jätti kunnanhallitukselle välirahoitusanomuksen. Katsotaan miten käy. Uuden rahoituskauden infoissa, joissa muuten on ollut tosi vähän osallistujia, tuli lisäksi ilmi, että uusia rahoituspäätöksiä tehtäessä tutkitaan hakijan aikaisemmat hankkeiden toteutukset. Jos nyt hanke perutaan ja haetaan uutta, niin ei kovin lupaava yhtälö sekään.

Yhdistyksen säännöt mahdollistavat myös vapaaehtoisten lahjoitusten vastaanottamisen ja se kortti on vielä kokonaan kääntämättä.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Aihealueen yhteistyöyritykset