Säkitön syyskuu - Nuuskatta "fresh" kampanja 1.-30.9.2023

Lapset ja nuoret
Kyyjärven kunta
Maija-Liisa Immonen
Säkitön syyskuu

Säkitön syyskuu - Nuuskatta "fresh" kampanja 1.-30.9.2023

Säkitön syyskuu -kampanjan teemana vuonna 2023 on urheilu – sloganilla ”Nuuskatta fresh”. Nuuska on haitallista terveydelle, suorituskyvylle, palautumiselle ja urheilussa kehittymiselle.

Kampanjan aikana lisätään tietoa nuuskan terveyshaitoista ja negatiivisista vaikutuksista urheiluun. Kampanjassa kannustetaan nuuskattomuuteen ja nuuskan sekä muiden tupakka- ja nikotiinituotteiden käytön lopettamiseen mahdollisimman varhaisessa vaiheessa.

Nuuskan käyttö ei kuulu urheiluun
Nuuskan käyttö ei paranna suorituskykyä, päinvastoin. Nuuskan sisältämä nikotiini supistaa verisuonia, nostaa sydämen sykettä ja heikentää ravintoaineiden ja hapen kulkeutumista lihaksiin. Nuuskan käyttö pitää kehoa jatkuvassa rasitustilassa.

​Lisäksi nuuskan käyttö heikentää palautumista sekä vammojen parantumista. Pitkäaikainen käyttö lisää myös riskiä sydän- ja verisuonisairauksiin sekä diabetekseen.

Nikotiini on vahvasti koukuttava myrkky 
Nuuska sisältää runsaasti nikotiinia, joka on vahvaa riippuvuutta aiheuttava myrkky. Vieroitusoireet kuten päänsärky, keskittymiskyvyn herpaantuminen ja ärtyneisyys heikentävät hyvinvointia, mielialaa ja keskittymistä. Nuuskan tai muiden nikotiinituotteiden käyttö ei siis paranna keskittymiskykyä tai rentouta, vaan uuden nikotiiniannoksen avulla helpotetaan käytön aiheuttamia vieroitusoireita.
Nikotiini on kasvavalle ja kehittyvälle nuorelle erityisen haitallista, sillä nikotiini voi haitata aivojen kehittymistä ja heikentää oppimista.

Nuuskaton nuoruus - loistava tulevaisuus!

Jaa sosiaalisessa mediassa

Aihealueen yhteistyöyritykset