Tiedote avantouinnista

Liikunta ja urheilu
Kyyjärven Kyky ry
Tanja Kyrönlahti
rajoitettu käyttöoikeus
Huomioithan, että avannossa käyminen EI OLE ilmaista.
varo avantoa
Varoitusmerkki kertoo avannosta sekä avantoa ympäröivä jää saattaa olla haurasta
matto laiturilla
Matolle ei saa mennä nastakengät jalassa!

Tiedote avantouinnista

Talviuimareiden määrä on lisääntynyt ja on syytä kerrata ohjeistusta. Nämä ovat yhteisiä pelisääntöjä joita tulee noudattaa. Kävijöiden on myös tutustuttava talviuintipaikan turvaohjeistuksiin.

Kyyjärvellä avantouintia / talviuintia ylläpidetään puhtaasti talkoovoimin. Avantouinti/talviuinti on urheiluseura Kyyjärven KyKy ry:n alaista toimintaa. 

Talviuintipaikalla avannossa käyminen ei ole ilmaista. Eli vaikka et pukuhuonetta tai saunaa tarvitse, käynti laiturin päässä olevassa avannossa on maksullista. 
Miksi? 
Urheiluseura maksaa saunan vuokrasta, sähköstä (mm. ilmapumppu käyttää sähköä avannon aukipitämiseksi) ja käytetystä vedestä sekä polttopuista. Lisäksi talviuintipaikan eteen tehdään runsaasti talkootunteja - mikään ei tule itsestään valmiina.

Mitä maksaa? 
Urheiluseuran jäsenen talviuinnin kausimaksu on 40€, muut 55€ sekä kertamaksu 5€. Ei ole ilmaisia kokeilu kertoja tämän kauden aikana. 

Miten maksetaan?
Maksun voi hoitaa MobilePay 91576 tai KyKy Yhdistelmäjaosto, tilinro: FI44 4765 1020 0493 70 viestinä: talviuinnit. 
Kausimaksun maksaneet saavat avainkoodin, jolla pääsee saunalle, ilmoittamalla allekirjoittaneelle puhelinnumeronsa. Kertakävijöille ei koodia pääsääntöisesti välitetä. 

Saunavuorot ovat: TIISTAI - TORSTAI - LAUANTAI - SUNNUNTAI klo 18-20. Muulloin saunaa ei lämmitetä. 

Tutustu saunalla oleviin toimenpiteisiin, mitä pitää tehdä kun olet viimeisenä lähdössä saunalta. Tämä on kaikkien etu. Esim. matto nostetaan kuivumaan saunan ja pesuhuoneen ovenpäälle ja saunan ovi auki, jotta paikat kuivahtavat. Lauteet huuhdellaan kuumalla vedellä. Vesiastiat tyhjennetään sekä saunalta että pesuhuoneesta. Roskat pois jne. Lisää ohjeita löytyy pukuhuoneesta. 


Tärkeä turvallisuuteen liittyvä asia: Älä mene uimaan yksin. Suurin riski on laiturilla liikkuessa, liukastuminen tms. Talviuintipaikan osoite kannattaa muistaa, jos joudut apua soittamaan: Kalliorannantie 82, Kyyjärvi. 

 • Lue ennen avantoon menoa mahdolliset ohjeet ja noudata niitä.
 • Lihaksistoa on hyvä lämmitellä ennen avantoon menoa liikunnalla esim. sauvakävellen tai hiihtäen.
 • Ota kaveri mukaan, kun menet avantoon. Jos jotain sattuu, kaveri voi auttaa.
 • Saunasta ei ole hyvä mennä liian nopeasti avantoon eikä avannosta saunaan. Saunan ja avannon välinen lämpöero aiheuttaa sydämelle kovan rasituksen ja verenpaineen vaihtelu saattaa aiheuttaa huimauksen tunnetta.
 • Avantoon mennessä kannattaa käyttää jalkineita tai villasukkia. Uimareille on tarjolla erityisiä avantouintiin tarkoitettuja tossuja, jotka suojaavat myös liukastumisilta, teräviltä kiviltä ja suolalta. Käsineiden ja päähineen käyttäminen on suositeltavaa.
 • Avantoon mennessäsi muista, että kulkutiet ja portaat voivat olla liukkaita. Kulje rauhallisesti ja varoen.
 • Älä hyppää koskaan avantoon pää edellä. Sukeltaminen ja pään kasteleminen avannossa ei ole suositeltavaa. Pään kastelu lisää lämmönluovutusta, josta voi olla seurauksena alilämpöisyys.
 • Laskeudu avantoon portaita pitkin peruuttamalla.
 • Avannossa kannattaa ensimmäisillä kerroilla vain kastautua. Ensimmäisillä kerroilla kylmä vesi voi aiheuttaa normaalia ja vaaratonta hengityksen salpautumista. Kun keho sopeutuu kylmään, voi vähitellen avannossa oloaikaa pidentää.
 • Pukeudu lämpimästi saunomisen ja avantouinnin jälkeen ja nauti tarvittaessa lämmintä juotavaa.
 • Ilmoita avannon ylläpitäjälle heti havaitsemistasi puutteista turvallisuuden lisäämiseksi.
 • Tarvittaessa hälytä apua heti. Mieti ennakkoon, miten käytännössä avun hälyttäminen  tapahtuu. Hätänumero on 112.

 

Jaa sosiaalisessa mediassa

Aihealueen yhteistyöyritykset