Taidenäyttely Paletissa, neljän taiteilijan upeaa taidetta esillä.

Kulttuuri
Suvi Kantonen
Kyyjärven Paletin Kauppiaat ry
Suvi Kantonen

Taidenäyttely Paletissa, neljän taiteilijan upeaa taidetta esillä.

Ainutlaatuinen taidenäyttely 4 taiteilijan yhteisnäyttelynä on esillä Paletissa 23.2.-31.3.2024. Luvassa upeita teoksia, kaunista värien loistetta ja erilaisia teoksia. Avajaisia vietetään pe.23.2.klo 12 alkaen.Tarjolla kaikille leivoskahvit ja kunnan tervehdyksen avajaisiin tuo elinkeinokoordinaattori Teija Uitto-Kohonen. Taiteilijat ovat itsekin paikalla kertomassa lisää taiteen tekemisestä ( vain Niilo Oikari ei pääse avajaisiin, mutta lupasi tulla joku toinen päivä paikalle)

Kauppakeskus Paletin väliaikaisesti tyhjillään oleviin tiloihin mietittiin kauppiasyhdistyksen kanssa jotain toimintaa. Niinpä syntyi ajatus järjestää taidenäyttely, jota näin isossa mittakaavassa ei ole koskaan nähty Paletissa.

Taiteilija Sirpa Kataja Vimpelistä on pitkän linjan taiteilija , kuvataiteen ja posliininmaalauksen opettaja. Hänellä on tälläkin hetkellä kolme vakituista maalausryhmää Vimpelissä, sekä lyhytkursseja Alajärvellä ja Kortesjärvellä, lisäksi kesäkurssi Vimpelissä. Sirpa maalaa kaikkea mahdollista, monilla väreillä ja tekniikoilla. Tässä näyttelyssä on kattava läpileikkaus hänen maalauksistaan eri vuosilta. 

Taiteilija Olga Melet-Pajuoja asuu Perhossa, jonne hän muutti lähes 20 vuotta sitten Venäjältä. Olga opiskeli aikoinaan Pietarissa taideammattikoulussa mainosgraafikoksi ja kuvataidonopettajaksi hän valmistui Pedagookien yliopistossa. Perhossa Olga toimii Perhonjokilaakson kansalaisopistossa kuvaamataidon opettajana. Kuvataidekursseilla niin aikuiset kuin lapset näkevät ja oppivat käyttämään öljy-akryyli-ja pastellivärejä. Taiteilija on järjestänyt näyttelyjä omilla teoksillaan, mutta myös paljon yhdessä oppilaidensa kanssa. Kyyjärvellekin hän lupautui heti todeten, että aina näyttelyille löytyy aikaa.

Taiteilija Laura Tuominiemen kertoman mukaan luovuus lähtee sisältäpäin. Inspiraatio luomistyöhön ei koskaan ilmoita, se voi puskea läpi vaikka keskellä päivää. Värien leikittely ja 3D ajattelutapa on olennaista hänen luomisessa ja tekemisessä. Laura on itseoppinut taiteilija Seinäjoelta, jolla on päätyö omassa parturi-kampaamossaan Seinäjoella. Taulutaiteen lisäksi hän työstää korvakoruja. Taulut syntyvät pääasiassa omasta mielikuvituksesta, mutta tilaustöitäkin Laura tekee. Laura toivoo, että näyttelyssä kävijät saavat ajatuksia hänen taiteestaan.

Karstulalainen kuvataiteilija / muusikko Niilo Oikarin taide edustaa digitaalista kuvataidetta, jossa tekoälyä hyödynnetään kuvan luomisessa osana taiteellista työskentelyä. Näyttelyn tauluissa syvennytään tarkastelemaan musiikin ja luonnon suhdetta. Värikkäissä teoksissa maanläheinen kansanmusiikki ja urbaani jazz yhdistyvät uudenlaisiksi musiikkimaisemiksi.

Näyttely siis kestää maaliskuun loppuun asti. Kaikkien näyttelyissä käyneiden kesken arvotaan neljä upeaa taideteosta, sillä jokainen taiteilijoista on luvannut lahjoittaa arvontaan oman teoksensa. 

Taidenäyttelyn järjestää Kyyjärven Paletin Kauppiaat ry,  mukana järjestelyissä on ollut myös Kyyjärven kulttuuritoimi.

Lämpimästi tervetuloa avajaisiin ja näyttelyyn!

Jaa sosiaalisessa mediassa

Aihealueen yhteistyöyritykset