Keski-Suomen hyvinvointialue kannustaa asiakkaitaan ja potilaitaan e-laskun käyttöön

Hyvinvointi
Keski-Suomen hyvinvointialue
Kyyjärven kunta
Anne-Mari Hautala
Keski-Suomen hyvinvointialue.

Keski-Suomen hyvinvointialue kannustaa asiakkaitaan ja potilaitaan e-laskun käyttöön

Keski-Suomen hyvinvointialue kannustaa asiakkaitaan ja potilaitaan vaihtamaan paperilaskunsa e-laskuun. E-lasku on ekologisempi ja resurssiviisaampi valinta, sillä se vähentää paperien ja kirjekuorien käytön tarvetta. Hyvinvointialueen lähettämien laskujen määrä vuositasolla on suuri, joten myös e-laskujen tuomat säästöt ovat merkittäviä. Vuoden 2023 asiakasmaksulaskujen kokonaismäärä oli noin 665 000, josta noin 15 % oli e-laskuja. Tavoitteenamme onkin nostaa  e-laskujen määrä asiakasmaksuissa 30 %:iin vuoden 2024 aikana.   

– Haluamme tällä kampanjalla lisätä tietoisuutta e-laskun käytön helppoudesta ja siten kannustaa asiakkaitamme ja potilaitamme sen käyttöönottoon. E-laskun avulla säästämme myös merkittävästi paperien ja kirjekuorien kuluissa sekä postimaksuissa, ja saamme siten lisättyä entisestään toimenpiteitämme talouden sopeuttamiseksi, toteaa hyvinvointialueen talousjohtaja Aija Suntioinen

E-lasku on paperilaskua turvallisempi ja nopeampi, sillä lasku saapuu lähes välittömästi verkkopankkiin, eikä esimerkiksi katoa postissa tai kotona. Laskun pääsee näkemään omilla verkkopankkitunnuksilla tunnistautumalla, joten riski laskun päätymisestä vääriin käsiin pienenee merkittävästi, ja lasku on myös aina saatavilla omassa verkkopankissa omasta sijainnistasi riippumatta. E-laskun käyttö nopeuttaa ja helpottaa myös laskun maksamista, sillä laskun tietoja, kuten tilinumeroa ja viitetietoja ei tarvitse erikseen näppäillä.     

Toimi näin, jos haluat vaihtaa paperilaskusi e-laskuksi:

  • Kirjaudu omaan verkkopankkiisi ja valitse laskujen lähettäjäksi Keski-Suomen hyvinvointialue
  • Aktivoi e-laskutilaus henkilötunnuksesi avulla 
    • Henkilötunnus täytyy olla virallisessa muodossa, ja mikäli henkilötunnuksessa on kirjain, se täytyy kirjoittaa isolla kirjaimella.
  • Jatkossa saat hyvinvointialueen laskut e-laskuna

Lisätietoa: 

  • Anna-Kaisa Mäkelä, asiakasmaksupäällikkö, Keski-Suomen hyvinvointialue, anna-kaisa.makela(at)hyvaks.fi, p. 046 921 3376   

Jaa sosiaalisessa mediassa

Aihealueen yhteistyöyritykset