Jenni Koiviston taidenäyttely: KATTIA KANS!

Kulttuuri
Artikkelin kuva: Jenni Koivisto
Kyyjärven kunta
Maarit Ohranen

Jenni Koiviston taidenäyttely: KATTIA KANS!

Jenni Koiviston näyttelyn avajaisia vietetään Kyyjärven kirjastossa maanantaina 17.6. klo 13 - 15. Tervetuloa!

Monenlaisia näyttelyjä on vuosien varrella ollut kirjastossa esillä. Nyt on vuorossa tähänastisista näytteille asettajista nuorin taiteen tekijä, jolla on oma näyttely. Ikää ei tosin arvaisi tauluja katsoessa.

Jenni on 14-vuotias kyyjärveläinen nuori, jonka harrastuksena on piirtäminen ja maalaaminen. Käsillä luominen on kiinnostanut Jenniä jo ihan pienestä pitäen. 5-vuotiaana piirtämisen ohessa kiinnostuksen kohteena oli muovailuvaha. Näyttelyyn saamme muutaman näytteen näistä esikouluiän aikaisista muotoiluista, jotka on onneksi säilytetty Erkki-isän toimesta.

Piirtäminen sai uusia ulottuvuuksia, kun kynän ja paperin rinnalle Jenni otti käyttöönsä puhelimelle ladattavan luonnosteluohjelman ollessaan 8-vuotias. Siitä askel eteenpäin oli tietokoneelle ladattava Clip studio- ohjelma, jonka avulla Jenni on viime vuosina tehnyt taidetta. (Kyse ei ole kuitenkaan tekoälyllä tehdystä taiteesta.)

Vesivärit ja vahavärit ovat myös kulkeneet Jennin taidepolulla lapsuudesta lähtien. Vesiväri on myöhemmin korvautunut guassi-väreillä. 

Näyttelyyn on valikoitunut lähinnä kahden viimeisen vuoden aikana syntyneitä teoksia. Aiheina Jennin tauluissa ovat pääasiassa kissat ja ihmiset. Niistä koostuu tämäkin näyttely. 

Näyttely on esillä Kyyjärven kirjastossa ajalla 17.6. - 11.7.2024 kirjaston aukioloaikoina:

  • ma klo 13 - 18
  • ti klo 10 - 16
  • ke klo 10 - 16
  • to klo 13 - 18

  Olet lämpimästi tervetullut tutustumaan näyttelyyn! 

(Wikipedia: Guassi eli peiteväri on läpikuultamaton vesiväri.)

Jaa sosiaalisessa mediassa

Aihealueen yhteistyöyritykset