Jyväskylän taidemuseo etsii kotien taidetta suunnitteilla olevaan taidenäyttelyyn

Kulttuuri
juttuvinkki
Kaunis Kyyjärvi ry.
Tanja Kyrönlahti

Jyväskylän taidemuseo etsii kotien taidetta suunnitteilla olevaan taidenäyttelyyn

Kuka tahansa Keski-Suomessa asuva yksityishenkilö voi tarjota Kotien taidetta -näyttelyyn yhden omistamansa teoksen. Haemme ainutlaatuisia ja kiehtovia taideteoksia, joilla on erityinen paikka omistajiensa sydämessä. Keskisuomalaisten kotien taideaarteet ovat esillä Jyväskylän taidemuseossa 31.1.–20.4.2025

Haku on avoinna 9.6.2024 saakka. Omistamansa teoksen voi ilmoittaa verkkolomakkeella osoitteessa: kotientaidetta.keskisuomentaide.fi/

Hakulomake on myös mahdollista täyttää paperisena paikan päällä taidemuseolla sekä keskisuomalaisissa kirjastoissa.
 

Näyttelyyn taideteoksia ja tarinoita


Mukaan mahtuu n. 60 taideteosta. Teoksen lisäksi pyydetään lyhyttä kirjoitusta, miksi juuri kyseinen teos on omistajalleen tärkeä. Mielenkiintoiset tarinat teosten taustoista tulevat myös esille näyttelyyn.  

Teoksen koolle tai tekniikalle ei ole asetettu ennakkorajoituksia. Ensisijaisesti toivotaan omistajan huolehtivan teoksen toimituksesta museoon, mutta tarvittaessa taidemuseo kuljettaa taideteoksen.     

Lopulliset taideteosvalinnat tekee alueellinen raati syksyn 2024 aikana. Näyttelyyn valitaan monipuolinen ja merkittävä kokonaisuus erilaisia teoksia ja tarinoita. Mukaan valituille ilmoitetaan henkilökohtaisesti.
 

Näyttelyhankkeen tausta


Näyttelyhanke sai alkunsa 36-vuotiaan keskisuomalaisen ehdotuksesta näyttelystä, jossa olisi teoksia ihmisten kodeista. Ehdotus tuli Laura Suhosen Jyväskylän yliopistoon tekemään progradu-tutkielmaan, jossa tutkittiin keskisuomalaisten asenteita suomalaisia taidemuseoita ja Jyväskylän taidemuseota kohtaan. Kotien taidetta -projektin avulla pyritään lisäämään keskisuomalaisten osallisuutta, hyvinvointia sekä taiteen ja kulttuurin yhdenvertaista saavutettavuutta.

 

Näyttelyä koskevat tiedustelut:
Teija Lammi, intendentti (näyttelyt), 050 462 2695, teija.lammi@jyvaskyla.fi

Hakua koskevat tiedustelut 15.4.–31.5.2024:
Jyväskylän taidemuseo, Anne Suuronen, 040 445 2704, anne.suuronen@jyvaskyla.fi

 

Jaa sosiaalisessa mediassa

Aihealueen yhteistyöyritykset