Sinua tarvitaan – opiskele hoiva-avustajaksi!

Työ ja yrittäminen
Karstulan Evankelinen Opisto
Tanja Kyrönlahti
hoiva-avustaja

Sinua tarvitaan – opiskele hoiva-avustajaksi!

Kenelle koulutus sopii?
Koulutus sopii sinulle, joka olet kiinnostunut ihmisläheisestä sosiaali- ja terveysalan työstä ja haluat toimia huolenpidon avustavissa tehtävissä ikääntyneiden tai vammaisten asumisyksiköissä.

Hoiva-avustajat ohjaavat ja avustavat asukkaiden toimintakyvyn ja arjen mielekkyyden ylläpitämisessä sekä päivittäisissä toiminnoissa.

Hakijoilta edellytetään soveltuvuutta alalle, hyvää psyykkistä ja fyysistä terveyttä sekä valmiutta vuorotyöhön. Maahanmuuttajien tulee selviytyä opinnoista suomen kielellä.

 

Koulutuksen kuvaus
Hoiva-avustajan työtehtävät liittyvät asiakkaan perustarpeista huolehtimiseen ja niissä avustamiseen. Näitä ovat mm. peseytyminen, pukeutuminen, ruokailu, liikkuminen ja ulkoilu. Lisäksi työtehtävät liittyvät asiakkaan toimintakyvyn ylläpitämiseen ja arjen mielekkyyteen. Työhön kuuluvat myös erilaiset avustavat tehtävät työyksikössä, esimerkiksi vaatehuolto ja puhtaanapito. Voit työskennellä vanhuksille tai vammaisille tarkoitetuissa asumispalveluyksiköissä sekä kotihoidossa.

Opinnot sisältävät lähiopetusta ja työpaikalla tapahtuvaa oppimista. Tutkinnon osissa vaadittava ammattitaito osoitetaan näytöissä, jotka järjestetään työpaikalla.

 

Tutustu koulutukseen ja hae Karstulan Evankeliselle Opistolle.

 

Jaa sosiaalisessa mediassa

Aihealueen yhteistyöyritykset