Kuiva suu? Apua apteekista

gum
Tarjous voimassa
-

Kuivan suun tunnistaa siitä, että se on sekä tahmainen että hiekkamainen. Sen voi huomata varsinkin aamuisin, koska öisin syljeneritys vähenee muutenkin. Sylki tuntuu sitkeältä, kurkussa on nielemistä vaikeuttava palan tunne ja kieli tuntuu tarttuvan kitalakeen. Vaivan pitkittyessä suun limakalvot saattavat aristaa, kieli kirveltää ja huulet rohtua.

Kuivassa suussa on usein metallin makua, eikä ruoka maistu tai tuoksu oikein miltään. Janon tunne on jatkuva ja voi herättää valveille myös öisin.

Suun kautta hengittäminen ja etenkin kuorsaus kuivattaa suuta. Myös uniapnea-laitteet saattavat saada suun tuntumaan kuivalta.

Kuiva suu voi aiheutua myös lääkityksestä. Syynä voivat olla monet yleisesti käytössä olevat reseptilääkkeet, kuten nesteenpoistolääkkeet, verenpainelääkkeet, psyykenlääkkeet, antihistamiinit tai akne- ja psoriaasilääkkeet.

Apteekista löytyy vaivaan useita erilaisia tuotteita, jokaiselle se miellyttävin vaihtoehto.

  • Näppärä suihke, jota voi suihkuttaa missä ja milloin vain
  • Kätevä geeli, tämä on hyvä vaihtoehto varsinkin yöllä käytettäväksi
  • Hyvänmakuisia imeskelytabletteja ja-pastilleja, jotka lisäävät syljeneritystä

Jaa sosiaalisessa mediassa

Kivijärven apteekki / Kyyjärvi

Keskustie 22
43800
Kivijärvi
014 471 194
kyyjarven.apteekki@apteekit.net

Lääkkeet, reseptit, reseptilääkkeet, itsehoitolääkkeet, lääkejätteiden vastaanotto, lääkkeiden oikea käyttö, lääkeneuvonta, lääkeopastus, lääkeiden, annostelu, tabletit, hintaneuvonta.