NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
 
Kirkon aita kunnostetaanKirkon aita kunnostetaan

Kirkon aita kunnostetaan

4.7.2013 Kyyjärven seurakunta / Olavi Vallivaara

Kirkkovaltuuston kesäkokous oli torstai-iltana 4.7. Kyyjärven seurakuntasalissa.

Kyyjärven itsenäisen seurakunnan 68.toimintavuosi on takanapäin. Viime vuoden tili-ja toimintakertomus hyväksyttiin ja tilivelvollisille myönnettiin vastuuvapaus. Viime vuosi oli toiminnallisesti vilkas ja monia hyviä tapahtumia voitiin toimittaa yhdessä seurakunnan työntekijöiden ja seurakuntalaisten kanssa. Viime vuoden huonot asiat olivat väkimäärän lasku -20 henkilöä ja talousarvion  -80 000 euron tappio. Suurimpana syynä olivat yhteisöverotulojen lasku ja lisääntyneet kulut, joita uudet kirkon väestökirja ja talouhallinnon muutokset ovat tuoneet sekä toteutumattomat metsätulot. Tappio katetaan edellisvuosien ylijäämillä.

Seurakuntarakenne työryhmän kokouksesta toi terveiset talouspäällikkö Kari Kemppainen. Kirkkovaltuusto antoi valtuudet lainanottoon tarvittaessa maksuvalmiuden ylläpitämiseksi. Kirkon aidan remonttityöt toteuttaa Soinin Saneeraus, jonka vastuullinen yrittäjä on kyyjärveläinen Matti Honkola. Seurakunta sai aidan kunnostukseen Kirkkohallituksen avustusta 65% kustannuksista. Urakkasopimus allekirjoitettiin kokouksen jälkeen  seurakuntasalissa.

Kirkkoherra toi piispa Simo Peuralta terveiset ja tiedotusasiana käytiin läpi tulevan syksyn piispantarkastusta. Piispantarkastus on Kyyjärvellä mikkelin aikaan 27.9.-29.9.2013. Kirkkovaltuusto keskusteli netti-tv lähetyksistä. Jumalanpalvelusten lähettäminen netissä on saanut paljon kiitosta ja myönteistä palautetta. Lähetysten kustannuksista käytiin vilkasta keskustelua. Kirkkoneuvosto ottaa kantaa asiaan seuraavassa kokouksessa. Kokouksessa tuotiin myös näkökanta, että ohjelmien kustannuksiin voisivat osallistua yhteisöt ja yksityiset ihmiset.