NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
 
"Taas kukkasilla kukkulat""Taas kukkasilla kukkulat"

"Taas kukkasilla kukkulat"

11.7.2013 Kyyjärven seurakunta / Olavi Vallivaara

Elämme parhaillaan suven kauneinta aikaa. Olemme saaneet nauttia jo monesta aurinkoisesta päivästä. Kesä on mukavaa aikaa. Valo, lämpö, loma ja monet juhlat tuovat siihen oman sisällön. Ehkä kuitenkin se odotus, mitä syksyn pimeydessä ja talven kylmyydessä olemme mielissämme kantaneet, saa juuri kesällä täyttymyksen.

Uskomattomalta tuntuu joulun aikaan, että puolenyön aikaan on lenkkeilty Harsulla, pyöräilty Tuliharjuun tai oltu yökalalla. Vuodenajat tuovat vaihtelua elämäämme. Luonto puhuttelee ympärillämme ja tuo väistämättä mieliin kysymyksen: "Kuka tämän kaiken takana on?"  Voiko olla sattumaa, että luonnossa on selkeä järjestys ja tarkkuus. Voiko ollaa sattumaa, että minä halvoista alkuaineista koottu "molekyylikimppu", olen olemassa ja tiedostan kaiken ympärillä. Tunnen pienuuteni maailmankaikkeuden edessä ja tiedostan syvimältäni hyvän ja pahan, oikean ja väärän.

 Minä uskon, että tämä kaikki ei voi olla sattumaa. Enemmän katsoessani ympärille ja omaan itseeni tunnen, että kaiken takana on suunnitelma. Vieläpä tosi hieno suunnitelma: Jumala, kaikkeuden Luoja ja ylläpitäjä on kaiken takana. Hänen jälkiään näemme ympärillämme, hänen tekoaan olemme myös itsekukin. Meidät on luotu Jumalan kuvaksi eli yhteyteen Luojamme kanssa. Niin kuin aurinko luo valoa ja lämmittää - elämä suloisuudessaan puhkeaa loistoon. Niin Jumala tahtoo armollaan lämmittää meidän kylmenneet mielemme, turtuneet ajatuksemme ja synnin sekä pahuuden painaman sydämemme. Pimeyteemme tuo valon iloinen sanoma Jeesuksesta, pelastajastamme. Hän tuli meidät palauttamaan Luojan yhteyteen. Pyhä Henki sanoo Jumalan seurakunnasta korvin kuullen ja sydämelle vastaanotettavana:" Minä olen sinut lunastanut, Sinä kuulut minulle": Syntisi saat uskoa anteeksi Jeesuksen nimessä ja sovintoveressä. Mikä ilo, lämpö ja valo puhkeaa sydämessäni. Tämäkö on juuri minulle tarkoitettu ja lahjoitettu. Tämän turvan ja rauhan saan omistaa uskoessani. Jumalan valtakunta on totta ja se on keskellämme! 

Kesäisin ajatuksin Nopolan pappi