NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
 
Mikko Ala-Oikari siunattiin haudan lepoonMikko Ala-Oikari siunattiin haudan lepoon

Mikko Ala-Oikari siunattiin haudan lepoon

17.8.2013 Kyyjärven seurakunta / Olavi Vallivaara

Mikko Ala-Oikari siunattiin lauantaina 17.8.2013 Kyyjärven kappelissa. Hautauksen jälkeen muistotilaisuus oli Kivirannassa.

Mikko Tapani Kalevi Ala-Oikari syntyi 30.7.1926 Rauha ja Sulo Ala-Oikarin perheen nuorimpana lapsena. Hän varttui sisarusten kanssa Oikarin kylällä ja kävi kansakoulun. Nuoruuden päiviä sävytti sota-aika. Mikko oli mukana Suojeluskuntapojissa. Hänet kutsuttiin 18-vuotiaana sotatoimialueelle koulutukseen ja valmistautumaan rintamalle lähtöön. Hänen onnekseen tuli rauha, mutta varusmiespalvelus oli suoritettava normaaliin tapaan. Mikko vihittiin avioliittoon Impi e. Oikarin kanssa vuonna 1948. Avioliitosta syntyivät lapset: Eero, Seppo, Tuula ja Anu. Mikko Ala-Oikari viljeli yhdessä Impi vaimonsa kanssa kotitilaa. He rakensivat, kohentivat ja koneellistivat tilan. Hevospeleistä siirrytiin traktorikauteen ja tuotantosuuntaa muutettiin 1970-luvun alussa. Lehmistä luovuttiin ja alettiin tuottamaan sianlihaa. Mikon harrastuksena on ollut metsästys ja kalastus. Mikko on ollut luonteeltaan humoristinen. Hän oli aikanaan mukana Säästöpankin isännistössä ja seurasi innolla yhteiskunnallisia asioita. Sukupolvenvaihdoksessa Seppo ja Marja-Leena ovat jatkaneet tilanpitoa. Mikko ja Impi siirtyivät vuonna 1989 Kyyjärven kirkonkylälle, josta hankkivat itselleen osakkeen Riihipellosta. Sieltä Mikko ajeli usein Sepon avuksi Oikarille. He hankkivat oman mökin "Salorannan" Kyyjärven rannalta. Siellä monet kesät vietettiin vanhuuden päivinä Impin ja läheisten kesken. Riihipellosta he muuttivat Veteraanitaloon, joka oli viimeinen yhteinen koti. Neljä vuotta sitten sairauden myötä Mikon oli muutettava Kivirantaan. Mikon elämänpäivät täyttyivät 27.7.2013. Häntä jäivät kaipaamaan Impi puoliso, lapset perheineen, yhdeksän lastenlastenlasta ja kaksi neljättä polvea, sukulaiset, ystävät ja muut läheiset.

Siunauksen kappelissa toimitti khra Olavi Vallivaara, kanttorina oli Lotta Vallivaara ja suntiona Alpo Noponen. Muistotilaisuudessa Kivirannassa puhui kirkkoherra, Marja-Leena Ala-Oikari luki yhdessä adressit Eeron vaimon kanssa. Yhdessä laulettiin kanttorin säestyksellä virsiä. 

    Aihealueen yhteistyöyritykset

    Kyyjärven Hautauspalvelu