NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
 
Terveisiä Latviasta ja muualtakinTerveisiä Latviasta ja muualtakin

Terveisiä Latviasta ja muualtakin

16.8.2013 Kyyjärven seurakunta / Olavi Vallivaara

Latviassa oli lämmintä 8-11.8.2013. Parhaimpana päivänä jopa +36 astetta. Latviassa olin Antin kanssa seuramatkalla ja sieltä jatkoimme Liettuaan-Puolaan-Saksaan-Tanskaan ja lopulta Ruotsin kautta kotiin.

Seuroja oli kodissa, laitoksissa, kahdet hautausmaajuhlat ja messu. Riian lisäksi olimme Mersrags ja Jaunolaine nimisillä paikkakunnilla sekä Jurmalassa. Opiskelijatoverini Jaakko Kaltakari ja tulkki Lauri Hannila olivat meidän lisäksemme seuramatkalla. Haastava oli puhua, kun puhe tulkittiin kahdelle kielelle sekä venäjäksi että latviaksi. Reilu kolmannes latvialaisista puhuu venäjän kieltä.

Latviasta Antin kanssa jatkoimme Liettuan vanhaan pääkaupunkiin Kaunakseen. Liettuan rajan ylitettyä jouduimme keskelle rekkarallia Puolan Augustovnissa. Valitsimme reitiksemme Varsovaan Bialystokin kaupungin kautta ja niin pääsimme ajelemaan kaikessa rauhassa. Bialystok osoittautuikin kauniiksi kaupungiksi. Siellä oli Branicin kaunis palatsi puistoineen. Varsovassa löysimme majapaikan läheltä vanhaa kaupunkia, joka oli todella mielenkiintoinen ja hieno paikka. Varsovasta Berliiniin kulkee mahtava moottoritie. Berliinissä kävimme tutuilla paikoilla ja sehän on liikeenteellisesti rakennettu niin että voi autolla ajaa keskustaan. Berliinistä ei kauan "nokka tuhise", kun autobahnia kiidättää Hampuriin. Hampurissa totesimme, että kallein hotelli, mutta huonoin. Hampurin jälkeen jatkoimme Lyypekin kautta Puttengardenista autolauttalla Tanskaan. Kööpenhamina on hieno kaupunki niin kuin Tukholma ja Uppsala sekä matkanvarrella Ruotsissa Jönköpling. Tukholmasta suuntasimme korkean rannikon kautta Uumajaan ja lopulta Vaasaan sekä kotiin Kyyjärvelle. Reilu viikko kului reissussa, menovettä meni jonkin verran, mutta mukava matka. Kotimatkalla tuli mieleen, että pitäisikö näille Suomen maanteille tehdä jotakin?

Kuvassa: Riian tuomiokirkko