NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
 
Viisi kuukautta - Miljoona sivulatausta!Viisi kuukautta - Miljoona sivulatausta!

Viisi kuukautta - Miljoona sivulatausta!

1.8.2013 Kyyjärven mediamyllärit ry / Aaro Toppinen

Nopola Newsin uusittu kakkosversio avattiin yleisölle 22.2.2013. Kävijäseurantaa varten asennettiin Google Analytics pari päivää myöhemmin 26.2.2013 - miljoona sivulatausta meni rikki lähes päivälleen viisi kuukautta myöhemmin eli 25.7.2013.

Nopola Newsin suosio ei näytä minkäänlaisia laatumisen merkkejä vaan päinvastoin, sillä viiden ensimmäisen kuukauden aikana vierailuja tehtiin yhteensä 195.339 kappaletta, joista uusia kävijöitä oli yhteensä 42.313. Hieman vajaa 200.000 kävijää napsutteli eri sivuja ja artikkeleita tiuhaan tahtiin, sillä niistä kertyi tuo miljoona latausta. Kokonaiskävijämäärästä 78.3 % on sivustolle palaavia kävijöitä ja se on niin lukijoiden kuin tekijöidenkin kannalta hyvä asia. Myös yritysviestinnän näkökulmasta on hyvä, että kävijät palaavat takaisin - parempi niin kuin yksittäiset satunnaiset kävijät. Sivustolla vietetty aika on keskimäärin noin 4,5 minuuttia, joten ihan mistään pikavisiiteistä ei ole kyse myöskään tuolla mittarilla mitattuna.

Google Analytics on erittäin tarkka ja siten mielenkiintoinen työkalu sivuston ylläpitäjille ja kehittäjille. Työkalu kertoo paljon muutakin kuin pelkät kävijämäärät tai napsuttelut. Sieltä löytyy mm. reaaliaikainen seuranta, jopa graafiset kuvat siitä mitä kohtia sivulla napsutellaan eniten, maat, kaupungit, selaimet sekä verkot kuten myös tietenkin kiinnostavimmat artikkelit ja sivut. Satojen yritysten nimien hakujen lisäksi, Nopola News ja sitä kautta Kyyjärvi ja kaikki mukanaolevat tahot on löytynyt mm. seuraavilla hakusanoilla: sähkösavustin, MM-kisakatsomo, äitienpäivälounaat Karstula ja Saarijärvi, ravustusohje, Sutki ja Sorjonen, hiivaprobiootti sekä tuhannet muut sanat ja sanayhdistelmät. Piimäpullan ohje on varmaan lisätty johonkin reseptikirjastoon ja joku tamperelainen on ratsastushousunsa löytänyt, sillä mm. niillähän Nopolan aiempi versio löytyi. Artikkelien myötä sanoja kertyy miljoonia ja hakujen ohjailu Nopolaan ja Kyyjärvelle oli nimenomaan yksi alkuperäisistä tavoitteista. On aivan sama, millä hakusanoilla Kyyjärvi löytyy kunhan vain löytyy netin ruuhkaisesta massasta!

Kaustinen on saanut Nopola Newsin myötä valtavasti ylimääräistä mainosta, sillä liikenneympyrän web-kamera on yksi suosituimmista sivuista. On se harmi, ettei Kyyjärvelle ole vieläkään saatu muutamaa web-kameraa mainostarkoituksiin kuten on suunniteltu- esimerkiksi satamaan, Paletin risteykseen tai jopa hautausmaalle tai maisemakamera ylävesisäiliön päähän. Kunhan valokuituverkko pikkuhiljaa rakentuu, kameroiden sijoituspaikkoja tulee valtavasti lisää.

Kesähelteiset kiitokset kaikille tekijöille, lukijoille ja sivustolla vierailijoille, tästä on hyvä jatkaa.

(Ps. Betsetin hölkkävideoon on luvassa korjaus ensi viikon alkupuolella - kiitos palautteesta)

    Aihealueen yhteistyöyritykset

    Sale Kyyjärvi
    Sigma Trukit Oy
    Sähköveijarit
    Millespakka OY
    Betset
    Mediatili
    Yrityspalvelu Paju
    Soinin saneeraus
    Tulostekniikka
    Töpseli ja roikka
    Kyyjärven Lämpö Oy
    Kodin Kattoturva Oy
    OH-asennus Osmo Huhtala
    Rakennuspalvelu Lautanen
    Juha Eteläkari
    PJM Monituotanto Oy