NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
 
Lastenkonsertti RientolassaLastenkonsertti Rientolassa

Lastenkonsertti Rientolassa

1.11.2013 Kulttuuritoimi Suvi Kantonen

Suosittu Pentti Rasinkangas ja Ohilyönti- orkesteri saapuu keskiviikkona 6.11 Kyyjärvelle. Luvassa on mukava lastenkonsertti tunnettujen lastenlaulujen merkeissä, joka sopii koko perheelle.

Lastenkulttuurin Valtionpalkinnon saanut jyväskyläläinen Pentti Rasinkangas ja Ohilyönti -orkesteri on jo monia vuosia tehnyt omaa lastenmusiikkia, joka sopii kaikenikäisille. Laulut kertovat paljon ystävyydestä ja suvaitsevaisuudesta, eli lauluissa on aina syvällisempi sanoma. Vuodesta 1986 lähtien Pentti Rasinkangas on toiminut ammattimaisesti ja esiintyy edelleen jopa 200-250 keikan vuosivauhdilla päiväkodeissa, kouluilla ja lastenkonserteissa. YLE Lastenohjelmat on tehnyt cd:n kappaleista musiikkivideoita, joita näkyi Pikku Kakkosessa lähes viikottain syksystä 2012 kevääseen 2013.

Orkesteri on niittänyt monenlaisia palkintoja ja tunnustuksia urallaan. Tunnetuimpia lastenlauluja ovat mm. "meidän uusi vauva", " Markan possu", "Mennään hiljaa" ja " Mamma Miau". Äänitteitäkin on ilmestynyt 15 kpl, jonka lisäksi on tehty yksi konsertti- dvd ja neljä omaa nuottikirjaa. Kotimaan lisäksi Pentti Rasinkangas ja Ohilyönti-orkesteri ovat keikkailleet paljon myös Ruotsissa ja Virossa.

Keskiviikkona 6.11 tämä iloinen esiintyjäkaarti on täällä Kyyjärvellä Nuorisotalo Rientolassa, jossa klo 18 alkaa hauska lastenkonsertti. Tilaisuuteen on kaikilla vapaa pääsy, toivotaan, että kaikki iloisen lastenmusiikin ystävät saapuvat paikalle. Myös naapuripitäjistä toivotaan konserttiin kovasti tulijoita.Tilaisuuden järjestäjänä Kyyjärven Kulttuuritoimi