NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
 
Vapaaehtoisen maanpuolustustyön hopeinen ansiomitali Raimo ”Rambe” SalolleVapaaehtoisen maanpuolustustyön hopeinen ansiomitali Raimo ”Rambe” Salolle

Vapaaehtoisen maanpuolustustyön hopeinen ansiomitali Raimo ”Rambe” Salolle

14.11.2013 Kyyjärven Mediamyllärit / Juttuvinkki / jaakko pölkki

Muusikko ja dokumentaristi, yliluutnantti evp Raimo Salolle on myönnetty vapaaehtoisen maanpuolustustyön mitali hopeisena hänen pitkäaikaisesta ja ansiokkaasta työstään maanpuolustuksen hyväksi.

Salo on tehnyt reserviin siirtymisensä (v. 2006) jälkeen lukuisia konsertteja sotaleskien, sotaorpojen ja veteraanien kuntouttamisen hyväksi. Kuntoutusvaroja on kerätty noin 25 000 € näillä hyväntekeväisyys-konserteilla.
Hän on myös esiintynyt sadoissa tapahtumissa sota-ajan upseerin asussa edustamalla maamme kenttätykistön sotahistoriallisia perinteitä. Kaikissa veteraanijärjestöjen tapahtumissa Salo on esiintynyt ilmaiseksi.
Raimo Salo on ideoinut valtakunnallisen Lotta ja Luutnantin Sydän musikaalikiertueen ja esiintynyt siinä yhtenä artistina. Musikaalikiertue on tribuutti lotille ja sota-ajan musiikille.
Salo on ideoinut, kuvannut ja tuottanut Suomen sotahistoriasta noin 20 dokumenttielokuvaa. Ilman hänen aloitettaan ne olisivat jääneet tekemättä ja historia kokoamatta.
Dokumenttielokuvilla on ollut noin 2 miljoonaa katsojaa Yle TV1-kanavalla. Hän on haastatellut omalla kustannuksellaan noin 150 veteraania. Tämä arkisto annetaan aikanaan aselajimuseoille tutkittavaksi.
Kaikki tämä on ollut vapaaehtoista itsensä likoon laittamista ja oman ajan käyttöä maanpuolustuksen ja Suomen sotahistorian hyväksi. Salo on nykyisin erikoistunut tulkitsemaan sota-ajan harvinaisuuksia, kuten Toivo Kärjen rintamalla säveltämiä iskelmiä.

Vapaaehtoisen maanpuolustustyön ansiomitali on Suomen Sotilas -lehden perustama ja se voidaan myöntää henkilölle, joka aktiivisesti ja tuloksekkaasti on vähintään viiden vuoden ajan ottanut osaa vapaaehtoiseen maanpuolustustyöhön. Erityisen pitkäaikaisesta ja tuloksekkaasta työstä maanpuolustuksen hyväksi toimineelle henkilölle Vapaaehtoisen maanpuolustustyön ansiomitalin toimikunta voi myöntää mitalin hopeisena.
Mitalissa on kuvattuna Suomen leijona, jota kiertää teksti: Vapaaehtoisesti isänmaan hyväksi.

 

Henry Siikander
toiminnanjohtaja
Maanpuolustuskiltojen liitto ry
www.mpkl.fi