NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
 
Sami Lähdemäki Vuokatinvaaran valtiasSami Lähdemäki Vuokatinvaaran valtias

Sami Lähdemäki Vuokatinvaaran valtias

1.7.2014 Kyyjärven Mediamyllärit ry/A.Hyytiäinen

"Tästä on hyvä jatkaa harjoittelua"

Sami Lähdemäki voitti miesten Vuokatin Aateli Racen ennen Anssi Pentsistä ja Matias Strandvallia. Lähdemäellä ei ollut vaikeuksia pitää kärkipaikkaansa keskiviikkona Aateli Racen päättäneessä takaa-ajokilpailussa. Lähdemäen kovaa suoritusta osoittaa se, että hän oli myös takaa-ajokilpailun nopein ennen Strandvallia. Maalissa ero Pentsiseen oli lopulta 32 sekuntia ja Strandvalliin lähes minuutti.
Vuokatin Aateli Race alkoi tiistaina Vaaran maililla eli vapaan hiihtotavan rullahiihtokilpailulla Vuokatinvaaran päälle. Miesten prologin nopein oli Kouvolan Hiihtoseuran Ville Nousiainen. Nousiaisen voittoaika oli 6.08,6. Toiseksi tuli Lähdemäki neljä sekuntia Nousiaiselle jääneenä. Kaksikko oli ylivoimainen, sillä kolmanneksi tullut Pentsinen hävisi Lähdemäelle 10 sekuntia. Nousiainen jätti leikin kesken mailin jälkeen.
- Maili tosiaan lähti yllättävän hyvin liikkeelle, lähdin niin alussa liikkeelle että pystyin ainoastaan vertaamaan Simulan Jussiin. Lopputulos sitten vähän yllätti, Lähdemäki kertoi.
Keskiviikkona oli vuorossa 4,5 kilometrin maastojuoksu ja 15 kilometrin rullahiihto.
- Juoksu oli myös hyvä veto, aika parani viime vuodesta n. 20 sekuntia ja sain säilytettyä keulan kokonaiskisassa. Viimeinen osuus oli ehkä suurin yllätys. Hiihdettiin porukassa rullaradalla mielestäni aika kovaa ja olin jopa tiukilla. Yllättäen sitten kun nousuun päästiin, niin Pentsinen putosi ja voitto ratkesi. Tästä on hyvä jatkaa harjoittelua, Lähdemäki iloitsi.
Lähdemäki loukkaantui viime syksynä Ramsaun leirillä. Lähes koko kausi meni ilmarinnasta toipumiseen. Kesäkuun lopulla (30.6.) 22 vuotta täyttävä nuori lupaus on tekemässä jälleen vahvaa nousua.
Lähdemäki on syntynyt Kivijärvellä ja juuret isän puolelta ovat Kyyjärven Kumpulassa.