NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
 
SyntymäpäivätervehysSyntymäpäivätervehys

Syntymäpäivätervehys

20.8.2014 Kyyjärven Mediamyllärit ry. Tuulikki Rauma / Veikko Huumarkangas

Eino-setä, Lehtolan Eino. Sinä ajot työkses tiekarhua, eli olit tiehöylän kuljettaja. Työmaana oli vissiin meleko laaja alue Keski-Suomea.

Sinulla piisas niin vakavia ku hauskojakin tarinoita työreissuilta. Myö kuunneltiin hartaasti ja silimät pyöreinä. Kerran päästiin Maritan kans karhun kyytiin, ajettiin pikkusen matkaa. Se oli aika äänekästä mennoa, vähän jännitti ja pelottikin. Minä olin aina sillon tällön Päivälässä yökylässä. Nukuttiin Maritan kans vintissä. Setä nukku toisella puolen huonetta. Myö tyttöset tietysti supistiin ja nauraa kutratettiin, eikä nukkumisesta tullu mittään. Viimen setä sano tiukasti, että nyt suut kiinni ja ruvetkaa nukkumaan. Sillä tais olla aamulla töihin lähtö.

Monet kerrat istuttiin kuuntelemassa värikkäitä tarinoita muun muassa patakoukuilla luistelemisesta. Epäuskosta naurunhörinää aiheutti appelsiinijuttu. Oli kuulemma tullu ostettua tarijouksesta laatikko appelsiiniä ja syötyä yhtä kyytiä melekein kaikki. Niistä sai het hirveästi vitamiinia ja tuli niin virkeäks, että piti mennä kartanolle hyppimään.

Kova kalamies oot ollu iänpäivän. Lahanankutu on ollu aina tärkeä tappaus. Olitto kuulemma minun isä-Arvin kans soutanu muutamaks päiväks Salonpäähän puita kaatamaan. Ensimmäinen päivä oli tuhuraantunu lahananpyynnissä, paistamisessa ja syömisessä. Sattu olemaan kutu-aika.

Kerran, parikymmentä vuotta sitten, olin poikani kans järvellä ongella. Meillä ei ollu mittään ankkuria ja tuuli kuletti venettä miten lystäs. Elä huoli, Eino-setä souteloo meijän venneen viereen ja tarijoaa ankkuria että vene pysys ees vähän rauhassa. Se ankkuri oli uunin arina narun päässä. No myöhän laskettiin ankkuri ja ruvettiin onkimaan het oikein urakalla. Setä seuras vähän aikaa tilannetta ja souti sitten Lehtokummun rantaan.

 

Eino-sedän 90-vuotissyntymäpäivän (17.8.) juhlahetkeä vietettiin perjantaina Kivirannassa sukulaisten kesken.

    Aihealueen yhteistyöyritykset

    R uusisalo
    Paletti kauppiasyhdistys