NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
 
Järviseudun jätelautakunta valvoo jätteenkuljetukseen liittymistäJärviseudun jätelautakunta valvoo jätteenkuljetukseen liittymistä

Järviseudun jätelautakunta valvoo jätteenkuljetukseen liittymistä

1.9.2014 Kyyjärven Mediamyllärit ry. / Veikko Huumarkangas

Jätelaki ja kunnalliset jätehuoltomääräykset velvoittavat jokaista kiinteistön haltijaa liittymään järjestettyyn jätteenkuljetukseen.

Järviseudun jätelautakunnan alueella on käytössä kiinteistön haltijan järjestämä jätteenkuljetusjärjestelmä eli kiinteistönhaltija sopii suoraan paikallisen jätteenkuljettajan kanssa kiinteistön jäteastian tyhjentämisestä.

Liittymisvelvollisuus katsotaan täytetyksi kun kiinteistön haltija on suullisesti tai kirjallisesti tehnyt sopimuksen jätteenkuljettajan kanssa. Sopimusta tehtäessä on sovittava kiinteä tyhjennysväli. Jätteiden hakua tarvittaessa yhteydenoton perusteella ei voida katsoa voimassaolevaksi sopimukseksi.

Järjestettyyn jätteenkuljetukseen voidaan liittyä myös yhteisellä jäteastialla. Tämä tarkoittaa, että kahdella tai useammalla kiinteistöllä on yhteinen jäteastia kotitalousjätteelle. Yhteisestä jäteastiasta tulee tehdä ilmoitus jätelautakunnalle.

Jätelautakunta suorittaa syksyn aikana tehostettua valvontaa jätteenkuljetukseen liittymättömistä kiinteistöistä.

Järviseudun jätelautakunnan toiminnasta voi lukea lisää uusilta kotisivuilta osoitteessa www.jarviseudunjatelautakunta.fi

Henna Matintupa
esittelijä, sihteeri
Järviseudun jätelautakunta /
hallintosihteeri
Alajärven kaupunki
puh. 06-2412 2230, gsm: 040-522 2656
henna.matintupa(at)alajarvi.fi