NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
 
Nopolan uuden koulun suunnittelutyöt käynnistyvätNopolan uuden koulun suunnittelutyöt käynnistyvät

Nopolan uuden koulun suunnittelutyöt käynnistyvät

1.9.2014 Kyyjärven kunta / Eero Ylitalo

Kyyjärven kunnanhallitus päätti kokouksessaan käynnistää Nopolan uuden koulukeskuksen arkkitehtisuunnittelun mahdollisimman pian.

Kyyjärven kunta on kilpailuttanut arkkitehtisuunnittelun, ja kunnanhallitus valitsi tehtävään Arkkitehti ja Rakennesuunnittelu Tarvainen Oy:n Jyväskylästä. Samainen arkkitehti on suunnitellut useita kouluja, mm. Kannonkosken koulun. Kunnanhallitus valitsi suunnittelutyön ohjausryhmään Hannu Aution, Jarkko Hännisen, Maija-Liisa Immosen, Jouko Huumarkankaan, Kaisa Tammisen ja Sanna Honkosen. Ohjausryhmän ensimmäisiä työtehtäviä on tutustua vastaavanlaisiin uudisrakennuksiin eri paikkakunnilla, jotta lähtökohtaisesti Nopolan uudesta koulusta tulisi mahdollisimman toimiva kokonaisuus. 

Itse suunnittelutyö käynnistetään jo tämän syksyn aikana, ja jo ensi vuoden talousarvioon on tarkoitus varata määräraha rakennustöiden aloittamiselle. Ohjausryhmän työssä pidettiin kunnanhallituksen keskustelussa tärkeänä sitä, että ryhmä aktiivisesti informoi ja kuulee koulukeskuksen käyttäjiä kaikilla tasoilla.

Samaisessa kokouksessa kunnanhallitus päätti myös yksimielisesti esittää kunnanvaltuustolle, että se päättää käynnistää Nopolan koulun liikuntahallin laajennushankkeen siten että Länsi- ja Sisa-Suomen aluehallintoviraston myöntämä 217 000 euron avustus saadaan täysimääräisenä kotiutettua Kyyjärvelle. Asiasta päättää lopullisesti kunnanvaltuusto, joka kokoontuu tiistaina 9. syyskuuta Kivirannan salissa.