NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
 
Marjatta Vesisenaho saateltiin haudan lepoonMarjatta Vesisenaho saateltiin haudan lepoon

Marjatta Vesisenaho saateltiin haudan lepoon

11.10.2014 Kyyjärven seurakunta / Olavi Vallivaara

Marjatta Vesisenaho siunattiin Kyyjärven kappelissa lauantaina 11.10.2014. Muistotilaisuus oli hautauksen jälkeen Kivirannassa.

Hilkka Marjatta Vesisenaho syntyi 4.3.1937 Vetelissä Elli ja Toivo Vesisenahon perheeseen. Hän varttui perheen keskellä. Kaksi sisarta kuoli lapsena ja toinen veli menehtyi sodassa. Perhe muutti Marjatan lapsuusvuosina v.1944 Halsuan Ylikylään. Kansakoulun käytyään hän lähti nuoruusvuosina Pietarsaareen, jossa hän oli perheessä lastenhoitajana ja palvelijana. Vuoden 1960 alussa Marjatta tuli Kyyjärvelle U.K. Jalosen kauppaan myyjäksi. Ensin hän toimi myyjänä pääliikkeessä Kyyjärvellä ja sittemmin pitkään Oikarilla kaupanhoitajana, jossa hän myös asui.

Kun Jalosen kauppatoiminta loppui 1970-luvulla, Marjatta toimi myyjänä Toini ja Voitto Pölkin kaupassa. Sen jälkeen Sirkan kioskilla ja leirintä-alueella. Viimeiseksi hän oli Monitoimitalolla siivoojana.

Tapani Pölkkiin, pitkäaikaiseen elämänkumppaniin, Marjatta tutustui pian sen jälkeen, kun hän muutti Kyyjärvelle. Ensin asuttiin yhdessä parissakin paikassa Kyyjärvellä. Sitten pitkään yli 40 vuotta "Jokelassa". Tapani ajoi linja-autoja ja kuorma-autoja.

Marjatalla oli kädentaidot. Monet sängynpeitot hän kutoi ja pitsit virkkasi. Hän oli luonteltaan rehellinen, iloinen ja kiitollinen. Viimeisen vuoden aikana sairaus tuli elämään mukaan. Rollaattorin kanssa hän liikkui kotona ja Tapani auttoi häntä. Muutto uuteen asuinpaikkaan ei enää toteutunut, kun hän nukkui pois Karstulan sairaalassa  17.9.2014. Kaipamaan jäivät Tapani, Pasi-veli, muut sukulaiset ja ystävät.

Muistotilaisuudessa Kivirannassa Kirkkoherra puhui, Leena Pölkki luki adressit ja yhdessä laulettiin virsiä kanttorin säestyksellä.