NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
 
Jouluvalot syttyivätJouluvalot syttyivät

Jouluvalot syttyivät

1.12.2014 Kyyjärven kunta / Aaro Toppinen

Kyläkuusen valot sytytettiin 1. adventtina 30.11.2014. Väkeä liikkeellä runsaasti.

Ei satapäinen yleisö - vaan satamäärin - oli kokoontunut väkeä jouluvalojen sytytykseen kunnantoimiston ja paloaseman maisemiin. Kylätuvan naiset tarjoilivat kahvia, mehua ja joulutorttuja paloasemalla. Kunnanviraston portaille oli viritelty estraadi puhujille ja Mäkelän Jukalle ja Aumasen Arille, jotka toimivat joululaulujen esilaulajina ja -soittajina. Vilunväreet puistattivat vieläkin Aria, joka muisteli viimevuotista viimaa. Tällä kertaa ilma oli suorastaan loistava, pari astetta pakkasta ja tyyni. Lunta tosin olisi saanut olla vaikka sentti, mutta sekään ei latistanut tunnelmaa.

Kunnanjohtaja Eero Ylitalo toivotti osallistujat tervetulleiksi ja yhteislaulun jälkeen kunnanvaltuuston puheenjohtaja Johanna Humalajoki piti lyhyen puheen. Puheessaan hän muisteli aikaa 75 vuotta taaksepäin ja Talvisodan syttymispäivää. Eduskunta siirtyi sodan alta Helsingistä Kauhajoelle ja tilanne oli tosi vakava. Eduskunta ja päättäjät joutuivat tekemään vaikeita päätöksiä vakavista asioista - vähän toisin kuin nykyään - totesi Humalajoki puheessaan.

Pop-pankin toimitusjohtaja Urpo Ojala toivotti kaikille rauhallista joulunodotusta ja totesi, että jouluvalojen sytytyksestä tuli perinne, koska nyt on jo toinen kerta. Puheen jälkeen oli vuorossa kammenkääntö ja laitosmiehet varmistivat, että valot syttyvät. Valoja oli "entrattu" syksyllä ja nyt ne ovat juuri niinkuin niiden pitääkin olla. 

Ruotsista saakka tuli tiedustelu näkyykö jouluvalojen sytytys nettiTV:n kautta, mutta ei vielä tänä vuonna sillä web-kamera oli vasta matkalla Kyyjärvelle. Ehkä ensi vuonna.