NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
 
Arvo Ulvon nuijankopaus päätti valtuustokaudenArvo Ulvon nuijankopaus päätti valtuustokauden

Arvo Ulvon nuijankopaus päätti valtuustokauden

16.12.2014 Kyyjärven seurakunta / Olavi Vallivaara

Tämän vaalikauden viimeinen Kirkkovaltuuston kokous pidettiin tiistai-iltana 16.12. jouluisissa merkeissä Kivirannassa. Kirkkovaltuuston puheenjohtaja Arvo Ulvo päätti pitkän puheenjohtajakauden vuodesta 1995-vuoden 2014 loppuun.

Kirkkovaltuuston kokous aloitettiin jouluisella hartaudella ja joulupuuron syönnillä. Tärkein asia oli hyväksyä kirkkoneuvoston esittämä Toiminta ja Talousarvio vuodelle 2015 ja suunnitelmat vuosille 2016-17. Toimintakate näyttäisi ensi vuodelle 5082 euroa plussaa,  mutta poistoerien jälkeen tilikausi olisi miinuksella 11.350 euroa. Kyyjärven seurakunnan talous on ollut koko olemassaolon ajan haastava. Päiväkerhotoiminnassa kanttori on syksystä saakka hoitanut kahta kerhoa ja kunnalta on ostettu kolmivuotiaiden kerhot. Talousarviossa on linjattu tulevaksi vuosiksi supistuksia, joistakin palveluista tultaneen luopumaan. Tulevaisuuden suunnitelmat huolettivat valtuutettuja. Mitä tapahtuu, jos siirrytään seurakuntayhtymään, siellä ei pienen seurakunnan ääni juuri kuulu. Kirkkohallituksessa tämä rakenneuudistus on myötätuulessa ja se alkaisi vuonna 2019. Ensi vuonna Kyyjärven ja Karstulan seurakunnat liittyvät Kipaan eli Kirkon palvelukeskukseen, johon kaikkien seurakuntien on liittyttävä viimeistään vuonna 2017. Kirjuriin on jo liitytty. Hyvältä ei näytä pienille seurakunnille uusi yhteisöveron muutos, joka muuttuu valtion budjetista jaettavaksi korvaukseksi. Ensimmäiset laskelmat pudottaisivat Kyyjärven seurakunnan osuutta liki 20 000 euroa. Ensi vuoden investointi on siunauskappelin kuistin uusiminen ja invaluiskan rakentaminen. Tähän hankkeeseen saadaan Kirkkohallituksen avustusta.

Kirkkovaltuusto oli kuitenkin toiveikas. Pääasia on evankeliumin julistaminen, sakramenttien ja pyhien toimitusten toimittaminen. Ihmisten välisen rakkauden, palvelun, auttamisen vaaliminen, lähetys ja yhteyden kokeminen. Seurakunta on meidän kaikkien yhteinen juttu. Niukkuus voi olla siunauskin, kun se panee meidät yhteisesti toimimaan. Tähän suuntaan Kyyjärvellä on toimittu ja varmasti toimitaan jatkossakin.

Kirkkovaltuuston kokouksen päätteeksi Khra Olavi Vallivaara luovutti seurakunnan lahjan puheenjohtaja Arvo Ulvolle ja kiitti häntä pitkästä puheenjohtaja- sekä luottamustoimesta. Arvo on ollut Kyyjärven kirkkovaltuuston jäsen vuodesta 1991 alkaen yhteensä kuusi vaalikautta.