NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
 
Tulossa: Mylläreiden syyskokous 16.12 ja hallituksen päätöksiäTulossa: Mylläreiden syyskokous 16.12 ja hallituksen päätöksiä

Tulossa: Mylläreiden syyskokous 16.12 ja hallituksen päätöksiä

13.12.2014 Kyyjärven mediamyllärit ry / Aaro Toppinen

Nopola News täyttää huikeat 10 vuotta keskiviikkona 13.5.2015. Flooran päivä näyttää olevan, joten täytyy muistaa kysyä Valio sponsoriksi. Yhdistyksen hallitus päätti, että juhlavuoden kunniaksi laitetaan myllyt pyörimään ja silppurit soimaan tuutin täydeltä.

Kyyjärven mediamyllärit ry:n hallitus linjasi tulevan juhlavuoden toimintaa sekä valmisteli talousarvion ja toimintasuunnitelman syyskokoukselle.

Yrityskorttien hinnat vuodelle 2015 vahvistettiin ja mukaan pääsee nyt tosi edullisesti niin uudet kuin vanhatkin yhteistyökumppanit. Peruskortti maksaa vain 180 €/vuosi ja laajempi vaihtoehto eli peruskortti + logopaikka aihealueella sekin ainoastaan 280 €/vuosi. Alffi tietenkin päälle, mutta sehän menee yhteiskunnan rattaiden pyörittämiseen eikä jää mylläreiden taskuun. Molempiin korttivaihtoehtoihin sisältyy opastus omien tarjousten tekemiseen sekä yrityksen ns. miniweb-sivu kuvineen ja yhteystietoineen. Opastus annetaan ja kortti tehdään valmiiksi yrittäjän puolesta, jolloin yrittäjä voi keskittyä siihen mitä parhaiten osaa - yrittämiseen ja yrityksen pyörittämiseen.

Ensi viikolla Veikko rimpauttaa ne yritykset läpi, joiden kortti päättyy vuoden vaihteessa. Toivottavasti mahdollisimman moni yrittäjä ja yhteisö jatkaa mukana ja hyödyntää tulevan vuoden nosteen ja tapahtumat. Samassa yhteydessä päivitetään yrityksen yhteys- ym. tiedot ajantasalle sekä kortin sisältö. Kehittämistoiveita otetaan mielellään vastaan ja nekin kirjataan ylös.

Yhdistyksen vuoden 2015 talousarvion loppusumma ja liikevaihtotavoite kipuaa ilman hankkeita hieman yli 80.000 euroon. Hallitus piti tavoitetta kovana, mutta ei mahdottomana. Henkilöstöä tarvitaan rattaita pyörittämään ja jatkossa entistä enemmän myös myynnin ammattilaisia. Ideoita otetaan vastaan myös tällä sektorilla. Yritysyhteistyö on merkittävässä ja tärkeässä roolissa, mutta se ei suinkaan ole ainoa tulonlähde yhdistyksen toiminnassa. NettiTV-lähetykset, suurkuvatulostin, koulutukset ja tilavuokrat sekä muut tulot muodostavat myös merkittävän osan tulovirrasta. Tulovirtaa on, mutta niin myös menovirtaa. Lähes joka ainut euro ja sentti käytetään yhteisölliseen toimintaan ja mukana olevien toimijoiden näkyvyyden lisäämiseen netin kautta. Raha ei kerry suurten pörssiyhtitöiden taskuun vaan jää pyörimään alueelle ja tämä, jos mikä lisää, toimeliaisuutta ja yhteisöllisyyttä. Toimitilojen osalta hallitus totesikin, että saranat pitää kulua ensi vuonna ihan eri malliin ja käyttöastetta tulee nostaa merkittävästi. Onko se sitten koulutusluokka, Broadcast Cafe vai mikä lie. Asia laitetaan pohdintaan heti alkuvuodesta.

Kehittämishankeet ovat tärkeitä toiminnan kehittämisessä ja uusien asioiden testaamisessa. Kuluvan vuoden aikana yhdistys oli mukana laatimassa kolmea yhteishankketta ja väsäsi ainakin yhden oman suunnitelman. Hankesuunnitelmien laatiminen on aikaa vievää touhua ja turhauttavaa etenkin kun ne tulevat bumerangeina takaisin ja tuntuu vielä siltä, ettei niitä edes vaivauduta lukemaan. Jos luetaan niin sitten täytynee olla vikaa luetun ymmärtämisessä tai jotakin muita periaatteellisia linjauksia rahoittajilla. Jopa Ruotsissa suurta kiinnostusta herättänyt, seurakunnan kanssa laadittu nettiTV-toiminnan kehittämishanke, ei edennyt Lapuaa pidemmälle. Ensi vuonna yritetään uudelleen. Samoin yhteistyössä Kyyjärven kunnan sivistystoimen ja Karstulan lukion kanssa laaditut hankeet eivät saaneet rahoitusta opetushallitukselta eikä -ministeriöltä. Rahoitusta ei myöskään saanut mylläreiden oma kulttuuriperinnön tallentamishanke, joka ainakin uusitaan ensi vuonna. Samoin päätettiin olla mukana niissä yhteishankkeissa, jotka ovat mylläreiden toiminnan kannalta tärkeitä.

Ensi vuoden toiminnan yksi tärkeimmistä tavoitteista on osallistuminen ja tapahtumien järjestäminen jäsenille ja kuntalaisille. Yhteistyössä, mutta myös omana toimintana. Huvitoimikuntaan tarvitaan jäseniä ja tekijöitä. Samantien ideoitiin jo yksi uusi tapahtuma - RetroResa till Umeå - nähtäväksi jää toteutuuko:) 

Mylläreiden syyskokous tiistaina 16.12.2014 klo 19.00 alkaen myllyllä - Tervetuloa!

Lähes koko joulukuu on oltu plussan puolella, joten säiden puolesta mylläreiden kokouksen nimeksi käy kyllä syyskokous. Toivottavasti kelit viilenevät viimeistään kokouksen jälkeen, sillä Harsunkankaan hiihtojen järjestäminen edellyttää lunta tai ainakin pakkasta lumitykkejä varten.

Syyskokouksen asialistalla on normaalit sääntöjen määräämät asiat, mutta sen päälle tai alle - jos ei nyt mitään varsinaista Demokratiapalkinnon pullakahvitusta - niin kuitenkin kahvia, pullaa ja mehua on tarjolla. Samalla esitellään mylläreiden uusinta lähes 3.000 €:n hankintaa eli tekniikkaa, jolla siirretään neljältä kameralta jopa 4K-livekuvaa kahteen suuntaan valokuituverkossa. Kyseinen tekniikka tulee mahdollistamaan melkoisia juttuja ja etenkin visoita Kyyjärvelle ja lähikuntiin rakentuvan valokuituverkon päälle. Tänään siirrettiin jo ensimmäiset bitit NestorCables Oy:n militäärikuitua pitkin! Hienosti toimi ja tositoimiin laitteet pääsevät Harsunkankaan hiihdoissa vuoden vaihteessa.

Tekijöitä tarvitaan, joten tule mukaan toimintaan ja tuo oma panoksesi mukaan.