NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
 
Nopolan koululle merkittävä lahjoitusNopolan koululle merkittävä lahjoitus

Nopolan koululle merkittävä lahjoitus

11.5.2015 Kyyjärven kunta / Eero Ylitalo

Tänä vuonna 100 vuotta täyttävä Osuuskauppa Keskimaa antoi merkittävän tuen Kyyjärven ympäristönhoitoon lahjoittamalla Kaunis Kyyjärvi ry:n välityksellä 140 kpl haravia Nopolan koululle.

Nopolan koulun pihamaalla järjestetyssä tilaisuudessa luovutuspuheen piti Osuuskauppa Keskimaan asiakas- ja markkinointipäällikkö Katja Laitinen. Hän kertoi puheessaan, että Osuuskauppa Keskimaa lähti mielellään mukaan tähän hankkeeseen, sillä ympäristöä ja ympäristökasvatusta pidetään osuuskauppaliikkeessä tärkeässä roolissa. Myös se, että lahjoitus kohdistuu lapsiin ja nuoriin, on osuuskauppaliikkeen arvoille sopivaa. "Lahjoituksemme myötä joudutte kyllä nyt hommiin", lisäsi Laitinen luovutuspuheessaan.

Luovutuksen suorittivat Osuuskauppa Keskimaan puolesta Katja Laitisen lisäksi Kyyjärven Salen myymäläpäällikkö Anne Hankamäki sekä Keskimaan hallintoneuvoston jäsen Jouko Huumarkangas. Kaunis Kyyjärvi ry:n edustajina tilaisuudessa toimivat puheenjohtaja Jari-Pekka Uusisalo ja rahastonhoitaja Maija Suuniittu.

Lahjoituksen Nopolan koulun puolesta vastaanottivat rehtori Sanna Honkonen ja vararehtori Kaisa Tamminen. Sanna Honkonen kiitti lahjoittajia, ja kertoi että lahjoitus tulee varmasti käyttöön ja myös tarpeeseen. Nyt ei enää lasten tarvitse tuoda työkaluja mukanaan pihansiivoustalkoisiin kun haravat löytyvät koululta. 

Jukka Mäkelä oli viikonlopun aikana ahkeroinut haraviin sopivan mittaiset varret ja merkannut ne tunnusväreillä. Haravat otettiin välittömästi käyttöön ja lapset keräsivätkin lyhyessä ajassa lukuisia roskakekoja koulun ympäristöstä poiskuljetettaviksi.

Maanantaina 11.5 iltapäivällä klo 17.00 käynnistyvät sitten koko kunnan siivoustalkoot, joissa lahjoitusharavat ovat myös käytettävissä yhteisen ympäristön siistimiseksi. POP-pankin edessä toimii makkaragrilli ja Kylätuvalla kahvipiste. Tervetuloa talkoisiin.