NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
 
Kesäillan musiikkia kirkossaKesäillan musiikkia kirkossa

Kesäillan musiikkia kirkossa

13.7.2015 Kyyjärven seurakunta / Minna Erkkilä

Seurakunta tarjoaa Kyyjärvi-viikon ohjelmaan kaksi musiikkitilaisuutta. Niistä ensimmäinen on maanantai-iltana 13.7 klo 18, jolloin kuullaan Anu Savelan ja Ari Luoman tulkitsemana monia tuttuja lauluja, kesäistä ja hengellistä musiikkia.

Anu Savela (s. 1977 Laukaassa) aloitti musiikkiopintonsa pianonsoitolla. Lauluopinnot alkoivat lukioiässä Taina Raution johdolla Keski-Suomen konservatoriossa ja jatkuivat Kuopiossa, josta hän valmistui v. 2004 musiikkipedagogiksi, pääaineena klassinen laulu. Keski-Pohjanmaan amk:ssa Anu on opiskellut yksinlaulua Sirkka Haaviston johdolla. Anu suoritti musiikkialan solistiset erikoistumisopinnot sekä klassisen laulun A-tutkinnon. Vuodesta 2002 Anu on opettanut laulua ja pianonsoittoa päätyönään pohjoisen Keski-Suomen alueella ja nykyisin myös Pohjanmaalla sekä kansalaisopistoissa että musiikkiopistoissa. Hän opiskelee parhaillaan työn ohessa Centria-ammattikorkeakoulussa, josta hän valmistuu vuoden kuluttua myös pop-jazz-laulupedagogiksi.

Tero Tavaila (s.1967 Saarijärvellä) opiskeli kouluikäisenä pianonsoittoa Dmitry Hintzen oppilaana. Hän valmistui musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta v.1992 pääaineenaan pianonsoitto. Valmistumisen jälkeen hän on toiminut pianonsoiton opettajana ja säestäjänä eri oppilaitoksissa ja kursseilla, mm. yli kymmenen vuotta Ylivieskan seudun musiikkiopistossa. Vuodesta 2006 Tero Tavaila on toiminut Centria-ammattikorkeakoulun lehtorina. Nykyinen päätoimi Viitasalo-opiston pianonsoiton opettajana sekä sivutoimisäestäjänä Keski-Pohjanmaan konservatoriossa. 

Ari Luoma (s.1971 Lahdessa) on ammatiltaan sairaanhoitaja. Hän on asunut Helsingissä yli 20 vuotta, mutta hänen vanhempansa Jouko ja Elli ovat molemmat kotoisin Kyyjärveltä. Ari on äänialaltaan bassobaritoni ja hän on harrastanut laulua Helsingissä useissa kuoroissa, mm. vuodesta 1991 saakka mieskuoro Viipurin Lauluveikoissa, jonka kanssa hän on ollut mm. useilla konsertti-, festivaali- ja kilpailumatkoilla ympäri maailmaa. Nykyään Ari laulaa myös sekakuoroissa (mm. Uspenskin Katedraalikuoro, kamarikuoro Hymnodia sekä Lauttasaaren Laulajat) ja on lisäksi harrastanut barbershop- sekä kvartettilaulua. Viime vuosina lauluharrastus laajentunut myös yksinlaulun puolella, mm. solistitehtävinä kuoro- ja muissa konserteissa. Ari on laulanut aiemminkin Kyyjärvellä, mm. jumalanpalveluksissa. Laulunopettajina hänellä ovat olleet mm. Margarita Nacer-Leinonen sekä Juri Statnik. Viime vuosina Ari on vetänyt säännöllisesti yhteislaulutilaisuuksia Helsingissä eri hoitolaitoksissa ja sairaaloissa. 

Konsertissa Anu Savelaa säestää pianisti Tero Tavaila ja Ari Luomaa kanttori Minna Erkkilä. Tilaisuudessa kuullaan monia tuttuja ja rakkaita lauluja, mm. Oskar Merikannon rakastetuimpia yksinlauluja.

Tervetuloa kuuntelemaan kesäistä musiikkia Kyyjärven kirkkoon maanantai-iltana 13.7. klo 18. Konserttiin on vapaa pääsy. Ohjelmalehtisen hinta on 5€.