NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
 
KESKI-SUOMEN MAA - JA KOTITALOUSNAISET TIEDOTTAA KESKI-SUOMEN MAA - JA KOTITALOUSNAISET TIEDOTTAA

KESKI-SUOMEN MAA - JA KOTITALOUSNAISET TIEDOTTAA

1.11.2015 Kyyjärven Mediamyllärit ry. Veikko Huumarkangas

Keski-Suomen vuoden maa- ja kotitalousnaiseksi on valittu Seija Kainu Kyyjärveltä. Seija on toiminut paikallisyhdistyksessä pitkään aktiivisesti ja tuonut Kyyjärven maa- ja kotitalousnaiset valtakunnallisestikin näkyville. Kainu on saanut aktivoitua alueen maaseudun naisia yhdistystoimintaan mukaan kaikista ikäpolvista.

Kunnianosoitus myönnettiin Keski-Suomen maa- ja kotitalousnaisten vuosikokouksessa lauantaina 24.10.2015 Äänekoskella.

 

Vuosikokouksessa valittiin uusi johtokunta vuosille 2016-2018. Johtokunnan puheenjohtajana jatkaa Pirjo Luotola Saarijärveltä. Keski-Suomen maa- ja kotitalousnaisten johtokunta 2016-2018: Leena Vesterinen Laukaa, Tuula Merisalo Jämsä, Nanne Peuhkurinen Äänekoski, Pirjo Härkönen Jyväskylä, Hanna Hautamäki Petäjävesi ja Aino Puurula Pihtipudas.

Teuvo Kinnunen voitti Keski-Suomen Vuoden maisemateko -kilpailun 2015

 

Keski-Suomen maa- ja kotitalousnaiset ovat valinneet Teuvo Kinnusen Vuoden maisemateko -kilpailun voittajaksi. Tunnutus on myönnetty ansiokkaasta työstä kotimaiseman hyväksi.

Kinnunen on raivannut Kivijärven Hankakalliontiellä sijaitsevien rivitalojen ja rannan välisen alueen, jotta kaunis järvimaisema on saatu näkyviin. Samalla alueella sijaitsee myös Työ- ja päivätoiminnan yhteydessä toimiva asuntola Kotikivi, jossa asuu kehitysvammaisia ja mielenterveys- ja päihdekuntoutujia. Kinnusen työ on saanut paljon kiitosta alueen asukkailta ja hänen on kerrottu jatkaneen raivaustoimintaa aikaansa ja voimiaan säästämättä edelleen yhteisen maiseman hyväksi. Kinnusen toiminta on lisännyt asukkaiden mielestä myönteistä yhteisöllisyyttä ympäristössä.

Vuoden maisemateko -tunnutus myönnettiin ensimmäistä kertaa. Tunnustus myönnettiin ehdotusten perusteella. Teuvo Kinnunen on Keski-Suomen ehdokas valtakunnallisessa Vuoden maisemateko -kilpailussa. Koko Suomen voittaja valitaan lokakuussa 2015. Valtakunnallisen valinnan tekee Maa- ja kotitalousnaisten Keskus yhdessä valtakunnallisen raadin kanssa.

Lisätietoja:

 

www.maajakotitalousnaiset.fi/vuodenmaisemateko

Paula Salonen, Maiseman- ja luonnonhoidon asiantuntija, puh. 043 8249641

paula.salonen@maajakotitalousnaiset.fi

Lisätietoja Eeva-Liisa Kivimäki, toiminnanjohtaja, puh. 040 576 8740

eeva-liisa.kivimaki@maajakotitalousnaiset.fi

Seija Kainu, Keski-Suomen vuoden maa- ja kotitalousnainen puh. 040 717 2601

seija.kainu@luukku.com

Maa- ja kotitalousnaiset on valtakunnallinen ruuan, maaseutumaiseman ja yrityspalveluiden asiantuntijajär-jestö sekä yksi maan suurimmista naisjärjestöistä. Maistuva, viihtyisä ja elinvoimainen maaseutu - hyvinvoivat suomalaiset. www.maajakotitalousnaiset.fi