NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
 
Kunnanhallitus äänesti turvapaikanhakija-asiassaKunnanhallitus äänesti turvapaikanhakija-asiassa

Kunnanhallitus äänesti turvapaikanhakija-asiassa

16.11.2015 Kyyjärven kunta / Eero Ylitalo

Kyyjärven kunnanhallitus käsitteli kunnan omistamien vuokra-asuntojen vuokraamista turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskuksen toimintaan. Kunnanjohtajan esitys oli, että kunnanhallitus esittää kunnanvaltuustolle, että se linjaa kunnan omistajapolitiikkaa vuokra-asuntojen suhteen siten, että vapaana olevat asunnot voidaan vuokrata SPR:lle turvapaikanhakijoiden käyttöön.

Rakentavassa hengessä käydyn keskustelu jälkeen Marika Eteläkari teki päätösesityksestä poikkeavan esityksen, jonka mukaan kunnanvaltuustolle esitettäisiin, että kunnanvaltuusto ei tekisi myönteistä päätöstä tässä asiassa kunnan määräysvallassa olevien asuntojen suhteen. Hänen esitystään kannatti Anne Koskinen.

Kunnanhallitus äänesti asiasta. Kunnanjohtajan pohjaesitystä kannattivat Jouko Huumarkangas, Lauri Lahtinen ja Jari-Pekka Uusisalo. Marika Eteläkarin tekemää esitystä kannattivat Anne Koskinen ja Elina Honkonen.

Äänten mentyä tasan, ratkaisi puheenjohtajan ääni. Kunnanhallitus esittää huomenna tiistaina kokoontuvalle kunnanvaltuustolle, että se linjaa kunnan omistajapolitiikkaa kunnan omistamien vuokra-asuntojen suhteen siten, että asunto-osakeyhtiön hallitus voi tehdä myönteisen päätöksen vuokrata vapaana olevat asunnot SPR:lle turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskustoiminnan käyttöön.

Kunnanvaltuusto tekee asiassa päätöksen huomenna tiistaina 17.11 klo 19.00.