NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
 
Metsänpojat Juho ja MikaelMetsänpojat Juho ja Mikael

Metsänpojat Juho ja Mikael

18.6.2016 Nopolan koulu /Tuula Härkönen opo

Metsänhoitoyhdistys oli Mäntysen Mikaelin ja Honkosen Juhon kolmas TET-paikka.

- Kannoimme taimilaatikoita ja kuskasimme niitä ympäri pitäjää: käytiin Pölkissä ja Saunakylällä ja Kumpulassa ja Nurmijoella. Ja Karstulassakin. Vehkaperällä ei kyllä käyty, luettelivat pojat. - Opittiin lukemaan karttaa ja kahvia keitettiin. Viimeisenä päivänä ainakin neljä pannullista. Aika meni nopeasti, tosin toimistopäivä tuntui vähän tylsältä kaiken menemisen jälkeen.

Edelliset TETit Juho oli Taipaleen Teräksellä ja Betsetillä, Mikael Betsetillä ja liikuntarakennuksen työmaalla. - Me tykätään tehdä töitä oikein olan takaa - käsillä siis. Juho on hakenut Jyväskylään maarakennuspuolelle ensisijaisesti ja toiseksi tuli Tarvaala. Mikaelin ala on POKEn Äänekosken yksikön talotekniikka.

- Jäämme kaipaamaan koulumme hyvää ruokaa. Kymmenen vuotta sitten eskarissa leikittiin. Pojat muistavat myös eskarin Värivelhon! - Kaipa kaikki oppiaineet ovat koulussa tärkeitä, myöntää Mikael. Pojat suhtautuvat tulevaisuuteen hyvillä mielin: ammattimiehiä sitten aikanaan!

Onnea onnea opiskeluunne Juho ja Mikael.

PS TETin jälkeen viimeisenä koulupäivänä Tuula "pakotti" kuvaan kesken kahvinjuonnin. (Pojat olivat muuten erikoisen ahkeria kahvinkeittäjiä myös koulussa!!)