NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
 
Meillä Muksulassa on niin mukavaa!
Päiväkoti Muksulan vuosi 2015-2016Päiväkoti Muksulan vuosi 2015-2016

Päiväkoti Muksulan vuosi 2015-2016

17.6.2016 Varhaiskasvatus Essi Valtoaho

Muksulan kulunut vuosi on ollut lapsirikas ja vauhdikas!

Kuluneen vuoden aikana Päiväkoti Muksulassa on tapahtunut monenlaista. Syksyllä aloitimme Metsämörritoiminnan. Metsämörri-satuhahmo asuu päiväkodin lähimetsässä ja innostaa lapset lähiluontoon leikkimään, liikkumaan, ihmettelemään ja tutkimaan. Metsämörriretkiä tehtiin ympäri vuoden parin kuukauden talvitaukoa lukuun ottamatta. Isot Tenavat kävivät pienryhmissä metsässä joka viikko ja pienet Taaperot noin joka toinen viikko. Retkillä leikittiin, tehtiin tutkimustehtäviä, ihmeteltiin ympärillä olevaa luontoa ja syötiin eväitä. Mörri myös ilahdutti meitä välillä kirjoittamillaan kirjeillä.

Koko vuoden teimme yhteistyötä Kivirannan päivätoiminnan kanssa. Kerran kuukaudessa käytiin lasten kanssa vanhusten luona ja kaksi kertaa vanhukset vierailivat Muksulassa. Yhdessä askarreltiin, leikittiin ja laulettiin. Yhteinen toiminta oli sekä lapsille että vanhuksille virkistävää ja erilaista. Yhteistyötä jatketaan ehdottomasti myös ensi syksynä.

Joulujuhlaa vietettiin tunnelmallisesti kirkossa. Isoimmat lapset pääsivät mukaan joulukuvaelmaan. Sen lisäksi päästiin ihailemaan useita lauluesityksiä.

Talvella saatiin lunta ja päästiin isojen kanssa luistelemaan ja hiihtämään. Muumihiihtokoulu innosti lapsia kokeilemaan monenlaisia hiihto-, nousu- ja laskutapoja. Laskiaisena tehtiin mäenlaskuretki Harsunkankaalle. Siellä nautimme vauhdin hurmasta ja  nuotiolla paistetusta makkarasta.

Koko vuosi on tehty yhteistyötä myös kirjaston kanssa. Meitä on kutsuttu satutunneille ja kerran olimme itsekin mukana vetämässä laululeikkejä satutunnin yleisölle. Helmikuussa kirjasto järjesti Kyyjärvelle esiintymään Pikku Kakkosesta tutut Mimin ja Kukun. He pitivät aivan mahtavan esityksen, johon lapsetkin pääsivät mukaan laulamaan ja tanssimaan.

Keväällä tutustuimme erilaisiin ammatteihin. Kävimme tutustumassa Kyyjärven POP-pankkiin ja Muksulaan tulivat vierailulle palomiehet, poliisi sekä hammashoitaja.

Keväällä päästiin myös jumppaamaan laajennettuun liikuntasaliin. Viikottain on tietysti myös askarreltu, lauleskeltu, ulkoiltu ja isojen Tenavien puolella välillä kokkailtu välipalaksi muun muassa pizzaa.

Jo syksystä 2014 saakka olemme olleet mukana Vihreä lippu -ohjelmassa. Vihreä lippu on päiväkotien, koulujen, oppilaitosten sekä lasten ja nuorten vapaa-ajan toimijoiden kestävän kehityksen ohjelma. Ohjelman kriteerit täyttävä osallistuja saa ohjelman tunnuksena toimivan vihreän lipun käyttöoikeuden. Muksulassa teemaksi otettiin jätteiden vähentäminen ja lajittelu. Ja siinä onnistuttiinkin ihan mukavasti. Nyt kesän kynnyksellä meidän päiväkodillemme myönnettiin pöytämallinen vihreä lippu!

Toimintakausi huipentui kesäkuun alussa tehtävään retkeen Ähtärin eläinpuistoon. Ihaniin eläimiin päästiin tutustumaan oikein lämpöisessä ja aurinkoisessa säässä. Suosituimpia eläimiä olivat lasten keskuudessa karhu, villisika ja susi. Hyvästä ruuasta päästiin nauttimaan Mesikämmenen buffettiin. Väsyttävän koko päivän retken jälkeen linja-autossa oli aika hiljaista! Tästä oli hyvä monen lapsen aloittaa kesäloma! :)

Kuvagalleriassa suuri määrä kuvia vuoden varrelta! (Vasemmasta nuolesta näet kuvat oikeassa järjestyksessä :D)

Muksulan väki toivottaa kaikille ihanaa kesää!