NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
 
Paavo ja Perttu katollePaavo ja Perttu katolle

Paavo ja Perttu katolle

25.6.2016 Nopolan koulu / Tuula Härkönen opo

Perttu Uusisalo ja Paavo Pölkki rakennusmiehinä TET-jaksollaan.

-Töitä riitti ja valmista tuli, analysoivat pojat TET-viikkoaan. - Opimme uusia asioita ja saimme tehdä kaikenlaista. Paavon TET-todistuksessa tehtäväluettelo: ponttilankkulattian tekoa, listoitusta ja peltikaton purkua ja uuden tekoa. Kattohommista onkin molemmien poikien kuvat.

Paavo Pölkki on hakenut maarakennusalalle Jyväskylään ja Perttu Uusisalo valitsi POKEn Äänekosken yksikön talotekniikan perustutkinnon.
Perttu oli 8.luokalla TETissä Taipaleen Teräksellä ja Paavo Lahtisen Laurilla, viime syksynä kummatkin Tulostekniikalla. Kesätöissä pojat puurtavat heinäkuun lopulle saakka: Paavo Tulostekniikalla ja Pertulla Taipaleen Teräksellä.

Pienenä Pertusta piti tulla autokorjaaja ja sittenmin kaikki kone- ja metallityöt ovat kiinnostaneet. - Tekninen työ oli koulussa parasta. Tein mm. vapatelineen veneeseen ja moottoripyöräpukin. (- Entä ala-asteella?) - Ekana tulee mieleen kynäteline, jonka maalasin ruskeaksi. Pertusta koulussa kaikki oli kivaa. (- Sano joku esimerkki.) - No, hyvä ruoka ja ja Pirkko!!! - Opiskelumotivaatiota ei oikein ollut, mutta nyt on: syksyllä Äänekoskelle!

Pienenä Paavo halusi talonmieheksi ja sen jälkeen rakennushommat ovat aina tuntuneet omimmilta. - Kyllähän  tekninen työ oli mieluisin aine koulussa. Ala-asteen puolella tein ainakin linnunpöntön. Ala-aste oli helpompaa. Kai sitä sitten ajatteli, että opiskelu on nuorten työtä. Satsasin eniten matikkaan ja kemiaan. 8.luokan lopulla ja 9.luokan alussa tajusin, että kannattaa opiskella. Maarakennusala tuntui heti ysi luokan syksyllä hyvältä vaihtoehdolta: työ on monipuolista. Sinne 10. elokuuta!

Onnea onnea opiskeluunne Paavo ja Perttu!