NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
 
Kirkkovaltuuston kesäkokousKirkkovaltuuston kesäkokous

Kirkkovaltuuston kesäkokous

11.7.2016 Kyyjärven seurakunta / Olavi Vallivaara

Kirkkovaltuuston kokous oli torstaina 7.7.2016 Kirkon seurakuntasalissa.

Kirkkovaltuuston puhetta johti tuttuun tapaan Kaisa Tamminen. Kokouksen pääasiana oli vuoden 2015 tilinpäätöksen, toimintakertomuksen ja tilien hyväksyminen. Keskustelun jälkeen kirkkovaltuusto yksimielisesti hyväksyi kirkkoneuvoston esityksen toimintakertomuksesta vuodelta 2015, vahvisti taseen ja myönsi vastuuvapauden tilivelvollisille vuodelta 2015. Taloudellinen tulos muodostui vuosikatteeltaan 448 euroa positiiviseksi, mutta poistojen jälkeen -13055 euroa negatiiviseksi.

Khra Olavi Vallivaara kertoi kirkkovaltuutetuille papinviran aukijulistamisen tilanteesta. Lapuan hiippakunnan tuomikapitulin edustajien mukaan Kyyjärven kirkkoherranvirka tulee käsittelyyn seuraavassa tuomiokapitulin istunnossa elokuun alkupuolella. Kirkkoneuvosto on toivonut, että kirkkoherranvirka nykyisenlaisena julistettaisiin auki mahdollisimman pian. Tuomiokapituli odottaa syksyä, koska lomien takia hakijoita ei juuri kesällä ole.

Talousvastaava selosti hautausmaan uuden parkkipaikan päällystystyön nykyvaihetta. Päällystystyö hieman viivästyy, koska pohjat tutkitaan tarkasti ja parkkipaikka rajataan. Vesien kulku ja mahdolliset kaivot tarkastellaan, ettei pääportille synny sateen jälkeen lammikkoa. Päällystystyö ajoittuu nyt myöhempään lisäselvitysten tähden. Päällystystöihin Kirkkohallitus on myöntänyt vähän avustusta ja se toteutetaan, kun saadaan perusta ensin kuntoon.

Verojen oikominen aiheuttaa sen, että verovuositiedot vuodelta 2015 ovat heikohkoja ja jopa-8,5% arvioitua heikommat.