NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
 
Pölkin kesähaudoillaPölkin kesähaudoilla

Pölkin kesähaudoilla

9.7.2016 Kyyjärven seurakunta / Olavi Vallivaara

Kyyjärvi-viikolla kokoonnuimme torstai-iltana 7.7.Pölkin kesähautojen muistomerkin luokse kesäillan hartauteen.

Meitä oli pieni joukko, toistakymmentä henkilöä, Hietikon huvilan kuistilla. Sade pelotti tällä kertaa muut jäämään kotiin. Muutama kesävirsi laulettiin Lotta Vallivaaran säestyksellä. Khra Olavi Vallivaara muisteli Pölkin suvun vaiheita ja puhui Jumalan sanaa Kirkastusvuoren tapahtumien johdolla.

Kesähaudat olivat väliaikaisia hautapaikkoja. Kun järvet jäätyivät ja maat routaantuivat vainajat vietiin kirkkomaahan. Pitkä matka oli Kyyjärven rannalta Rautalammille. Rautalammin emäseurakunta perustettiin vuonna 1561 ja se ulottui aina Perhon Salamajärvelle saakka. Kyyjärven ja Pölkin kylän ensimmäiset asukkaat tulivat 1550-luvun lopulla Savosta, Kyyveden rannalta. Perimätiedon mukaan he nimittivät järven Kyyjärveksi. Paljon on vettä Kyyjärvessä virrannut noista päivistä, mutta yhäkin sama suku asustaa Pölkin kylällä.

Hartauden jälkeen Pirjo ja Aatos Kantanen kutsuivat meidät kotiinsa kahville. Kiitos Pirjolle ja Aatokselle mukavasta kahvi- ja seurusteluhetkestä meidän kaikkien mukanaolleiden puolesta!