NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
 
Sivistyslautakunnan päätöksiä kesäkuultaSivistyslautakunnan päätöksiä kesäkuulta

Sivistyslautakunnan päätöksiä kesäkuulta

5.8.2016 Kyyjärven kunta / Sivistysosasto / Maija-Liisa Immonen

Sivistyslautakunta on hyväksynyt kokouksessaan 22.6.2016 uuden opetussuunnitelman esi- ja perusopetukseen. Uusi opetussuunnitelma otetaan käyttöön 1.8.2016 lukien esiopetuksessa ja vuosiluokalla 1-6, ylemmillä luokilla asteittain myöhemmin. Lisäksi lautakunta hyväksyi koulukuljetustarjoukset lukuvuodelle 2016-2017, päätti aamu- ja iltapäivätoiminnan maksujen korottamisesta ja päivähoitomaksujen alentamisen / vapautuksen periaatteista.

Aamu- ja iltapäivähoidon maksut esikoululaisilta ja koululaisilta 1.8.2016 lukien ovat hoitoajan perusteella (tuntia/kk) seuraavat:
Enintään 24 h, maksu 36,00 €
25-60 h, maksu 72,00 €
yli 60 h, maksu 90,00 €
kertamaksu on 10 €
Hoitomaksusta peritään 50 %, jos oppilas ei voi osallistua hoitoon yli 10 päivänä sairauden vuoksi.
Jos oppilas on sairauden vuoski poissa koko kuukauden, maksua ei peritä ollenkaan. Jos oppilas on poissa muusta syystä, maksusta peritään puolet.
Maksua voidaan alentaa tai jättää perimättä huoltajan kirjallisesta hakemuksesta ja sosiaalityöntekijän antaman toimeentuloselvityksen perusteella. Sivistystoimenjohtaja päättää maksujen alentamisesta tai perimättä jättämisestä.

Myös päivähoitomaksusta voidaan hakea alennusta tai vapautusta elatusvelvollisuuden, toimeentuloedellytysten ja huollollisten näkökohtien perusteella. Maksualennus perustuu sosiaalityöntekijän antamaan toimeentuloselvitykseen. Vaikeasti kehitysvammaiselle lapselle myönnetään maksuton päivähoito silloin, kun päivähoidon katsotaan olevan lapselle kuntouttavaa toimintaa, päivähoito kirjattu erityishuoltosuunnitelmaan.  Päiväkodin johtaja päättää maksujen alentamisesta tai perimättä jättämisestä.

Koulukuljetuksista vastaavat Reijo UUsisalo Oy ja Linjaliikenne Esa Oksa.  Uusisalo ajaa Noposenahon, Pölkin, Saunakylän, Kumpulan ja Oikarin suunnan ja Oksa Vehkaperän, Hokkalan, Peuralinnan ja Nurmijoen suunnan. Koulukuljetusaikataulut julkaistaan Nopolanewsissä ensi viikolla.