NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
 
Onni Honkanen saateltiin haudan lepoonOnni Honkanen saateltiin haudan lepoon

Onni Honkanen saateltiin haudan lepoon

27.8.2016 Kyyjärven seurakunta / Olavi Vallivaara

Onni Honkanen siunattiin Kyyjärven kappelissa lauantaina 27.8.2016. Hautauksen jälkeen muistotilaisuus pidettiin kotona Honkalehdolla.

Onni Adrian Honkanen syntyi 10.3.1926 Honkalehdon vanhassa talossa. Hän varttui, kasvoi ja kävi kansakoulun Kyyjärvellä. 17-vuotiaana Onni kutsuttiin asepalvelukseen puolustamaan isänmaata. Hän sai koulutuksen, mutta hänen onnekseen rauha tuli juuri ennen rintamalle lähtöä. Rauhan tultua Onni kutsuttiin ikäluokkansa kanssa uudelleen armeijaan suorittamaan asepalvelusta.

Avioliittoon Onni vihittiin karstulalaisen Terttu Saarenkedon kanssa. Avioliitosta syntyivät lapset: Jorma, Osmo ja Pirjo. Oman kodin Onni rakensi itse vuonna 1952 ja myöhemmin myös navetan. Onni teki nuorena paljon metsätöitä. Hän toimi Kyyjärven Metsänhoitoyhdistyksellä metsurina ja myöhemmin leimasi puita. Vuonna 1963 Onni aloitti asfalttityöt, joita hän teki eläköitymiseensä sakka. Ensin tietyömaat olivat Kyyjärvellä, kun rakennettiin Sininen tie sekä valtatiet 16 ja 13. Pian työt siirtyivät kauemmaksi ja Onni joutui olemaan viikot poissa kotoa.

Onni oli myös rakentamassa Kyyjärven kirkkoa, joka valmistui joulukuussa 1953. Hän oli viimeinen elossa ollut Kirkon rakentaja. Tertun kanssa he hoitivat Onnin kotitilaa. Terttu hoiti lapsia, karjaa ja kotia. Töiden vuoksi Onni oli paljon poissa kotoa, mutta auttoi viikonloppuisin ja vapaa-aikoina maataloustöissä. Onni harrasti erityisesti nuoruudessaan yleisurheilua ja pesäpalloa. Hän pelasi Kyyjärven Kyvyn joukkueessa maakuntasarjassa. Vuonna 1952 Onni oli juoksuttamassa olympiatulta Kyyjärvellä. Onni harrasti myös metsästystä sekä kalastusta koko elämänsä ajan ja oli innokas marjastaja.

Terttu puoliso nukkui pois sairauden uuvuttamana vuonna 2007. Onni sai elää terveenä pitkän elämän. Hän oli sairaalassa vain kaksi päivää ja nukkui pois tästä elämästä 6.8.2016. Onnia jäivät kaipaamaan lapset perheineen, lastenlapset neljänteen polveen sekä sukulaiset ja ystävät.

Siunauksen Kyyjärven kappelissa toimitti khra Olavi Vallivaara, kanttori Minna Erkkilä ja suntio Alpo Noponen. Muistotilaisuudessa kotona Honkalehdossa laulettiin yhdessä omaisten valitsemia lauluja, lastenlapset lukivat adressit ja kirkkoherra piti hartauspuheen.