NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
 
Maailman parhaat isovanhemmatMaailman parhaat isovanhemmat

Maailman parhaat isovanhemmat

16.2.2017 Nopolan koulu / Tuula Härkönen; kuva Eliisa Heiskanen

9.-luokkalaiset olivat mukana EL:n ystävänpäivänä: mokkapaloja, rieskaa ja ohjelmaa.

Me koko luokka muistelimme omia isovanhempiamme ja laadimme muistoista yhteenvedon, jonka haluamme nyt teille esittää.
Meidän mummut ja papat ovat maailman parhaat. Monet meistä ovat pienenä olleet tosi paljon mummulassa, niin kuin hoidossa. Jouluaattona kokoonnuttiin mummulaan ja muutenkin saimme leikkiä siellä serkkujemme kanssa. Oli jännittävää kun pääsi mummulaan yökylään. Joskus saattoi koti-ikävä vaivata, mutta tiesi, että mummu ja pappa lohduttaa.
Mummulassa oli kuitenkin niin paljon tekemistä, että murheet unohtuivat. Leivottiin pullaa ja askarreltiin. Värittäminen oli tosi kivaa. Papan kanssa pelattiin lautapelejä ja pappa antoi meidän voittaa - varmaan tahallaan. Papan kanssa oltiin pilkillä ja muutenkin kalassa. Puuhommia tehtiin ja olimme innoissamme mukana melkein kaikessa.
Meidän mummu ja pappa osasivat kertoa vitsejä melkein aiheesta kuin aiheesta. Muutenkin heidän kanssa on mukava jutella: heillä on aikaa kuunnella. Muuten monet meistä tytöistä tykkäsimme jossain vaiheessa tehdä kampauksia mummoille ja antaa jopa kasvohoitoja. Se oli varmaa mukavaa heillekin.
Isopappa antoi aina suklaata ja muutenkin saimme mummulassa karkkeja. Kettukarkit muistamme kaikki, niin ja Kismet-suklaan. Mummulassa oli aina jäätelöä. Mummun kutomat villasukat lämmittävät: Mummut olivat huolissaan terveydestämme: pipo päähän ja lapaset käteen ja kuumaa mehua, ettei vilustu, jopa tyrnimehua, siinä kun on niin paljon vitamiinia.
Mummulassa oli aina hyvää ruokaa, parasta mitä tiedämme. Niin kuin perunamuusi ja lihapullat, maailman parasta, samoin jauhelihakastike ja nakit ja lihasoppa. Tiedättehän säilykelihakeitto - jonkun mummulassa sitä kutsuttiin nälkäkeitoksi.
Ja sitten puurot: marjapuuro ja vispipuuro, joka oli tosi pehmeää, ja tietenkin mannapuuro. Ja mansikkasoppa, vesi tulee kielelle ajatuksestakin. Mummun pullat ovat ykkösjuttu ja keksiä oli aina varattu meille lapsenlapsille, kun tulimme käymään.
Varmaan meidän isovanhempamme ovat joutuneet tekemään paljon enemmän töitä lapsena ja nuorena kuin me. Maailma on niin kovasti muuttunut. Olemme onnellisia, että meillä on isovanhempamme. Mummu / mummo ja pappa /ukki / vaari / tuta ovat todella rakkaita ja tärkeitä.